100 år efter: Vi har stadig ikke ligestilling

Selvom dagen i dag, den 5. juni, er en festdag, så er det også en dag, hvor man bliver endnu mere stålsat for, at gå op i mod de strukturer, der forhindrer kvinder i at være på lige fod med mændene, mener Ghita Parry. 

I Kost & Ernæringsforbundet er hele 98 % af de over 8.000 medlemmer kvinder. Derfor er forbundets formand, Ghita Parry, stærkt optaget af kvinders rettigheder, ikke mindst på arbejdsmarkedet. 

- Vi har et af verdens mest kønsopdelte arbejdsmarkeder - det kan vi især se i vores profession. Vi kæmper med manglende anerkendelse og anseelse - og det kan desværre aflæses direkte på vores lønningspose. Vi kæmper med nogle strukturer, der er større end os selv og som forhindrer kvinder i, at få ligeløn og dermed også lige pension, forklarer Ghita Parry.

Film om fire myter

Som led i 100-året, er hovedorganisationerne LO og FTF gået sammen om en film, der punkterer en række myter om ligestilling. De to kendte skuespiller, Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff har hovedrollerne i filmen, der er støttet af Folketingets Grundlovspulje. 

Filmen er delt op i fire afsnit, fire myter, som kan findes her: