11 timers arbejde – hver anden dag

– Vi har delt os op i to hold – et blåt og et orange, der møder fra kl. 6 til kl. 17, men kun hver anden dag, fortæller Tina Nielsen, der er tillidsrepræsentant i køkkenet hos Vordingborg Madservice.

Om farverne har betydning må stå hen i det uvisse. Det derimod helt entydigt at holdskiftet er sat i værk for at komme ’coronareglerne’ i møde. Med færre på arbejde er det enklere at holde afstand og undgå smitte.

– Hvis en bliver smittet på det ene hold, kan vi jo være heldige, at det andet hold er friske.  

– Den første uge var hård, det var vi enige om. Vi var alle godt brugte. Men ellers synes jeg faktisk, at det er gået ret godt. Det er lange arbejdsdage, men det hjælper at tænke, at ’i morgen kan jeg gøre noget helt andet derhjemme’.

– Det er nu fjerde uge, vi arbejder sådan, og vi har helt styr på, hvordan vi bedst tilrettelægger arbejdet under de nye omstændigheder. Vi kører med samme menuplan – og samme service som tidligere. Vi har fået lidt flere borgere at lave mad til. Og den mad, vi tidligere leverede til dagcentrene, skal vi nu levere på de ældres adresse.

De nye arbejdstider har ikke betydning for ansættelserne. Var man på deltid før, er man stadig det. Og var man på fuld tid, er det også samme, siger Tina Nielsen, velvidende at der skal regnes lidt skævt for at få regnestykket til at gå op.

– Vi har i høj grad indrettet os på at gøre det, der skal gøres. Mangler vi noget, når de 11 timer er gået, bliver vi og gør arbejdet færdigt – og så er det et godt, at vi kan se frem til en fridag. Omvendt finder vi også på at gå, hvis vi skulle være så heldige at være færdige lidt før tid.

– Vi løfter i flok og forsøger at aflevere opgaven bedst muligt til næste dags hold. Og arbejdsglæden er stor.