12 gode råd om maddebat

 1. Vid, at du har ret til at mene noget om mad, selvom du arbejder med det. Som ansat i det offentlige og i den private sektor har du selvfølgelig ytringsfrihed. Din chef må ikke bestemme, hvad du mener i det offentlige rum. Heller ikke selvom det er kritisk. Hvis du får andet at vide, så kontakt forbundet. Men HUSK, at du alene må give udtryk for din egen holdning. 
 2. Vær stolt af dig selv, din arbejdsindsats og din faglighed - og fortæl omverdenen om det. Så gør du en forskel.
 3. Vid, at du er en del af et professionsfællesskab på over 8.000, der bakker dig op i din faglighed.
 4. Du kan like forbundets side på Facebook og få de gode historier og mine kommentarer i dit feed. Her kan du også kommentere direkte og debattere med formanden og alle de andre medlemmer.
 5. Du kan debattere med din omgangskreds på de sociale medier. Eksempelvis kan du gøre som mange andre medlemmer og dele Ghitas blogindlæg om ældremad.
 6. Du kan skrive et debatindlæg til din lokalavis. Du kan eksempelvis fokusere på din faglighed – og du kan også skrive, hvis du oplever, at I er presset på tid, kvalitet og økonomi.
 7. Du kan debattere med dine kolleger om de produktionsvilkår, I har. Og hvad de betyder for kvaliteten af dit arbejde.
 8. Du kan sende en mail til dine lokalpolitikere om emnet. På kommunens hjemmeside kan du finde mailadresser på byrådsmedlemmerne. Ofte ligger beslutningen om fx . ældremad i social- og sundhedsudvalget, hvis der ikke er et decideret ældreudvalg.
 9. Du kan debattere med dine lokalpolitikere på sociale medier. Det er ofte en nem og hurtig måde at få dialogen i gang. Du kan eksempelvis dele dette blogindlæg på deres væg på Facebook og spørge dem, om de er enige. 
 10. Du kan invitere dine lokalpolitikere og relevante interesseorganisationer på kaffe, smagsprøver og debat. 
 11. Tag billeder af den lækre mad, du er med til at fremstille, anrette eller servere og del dem på de sociale medier med en god kommentar. Se fx. hvordan kostfaglig eneansvarlig Brian gør på Facebook, når han deler billeder af lækker mad og 'tagger' lokalpolitikere. 
 12. Husk, at ord altid er voldsommere på skrift. Skriv i en ordentlig tone. Du kommer langt med lidt overskud, humor og en smiley :-)