28 mio kr. til økologisk omlægning

Flere penge til økologi

Regeringen afsætter yderligere 28 millioner kroner til et økoløft i de offentlige institutioner i 2014. Det meddelte fødevareminister Dan Jørgensen i  går under et besøg hos Økologisk Landsforening.

Pengene er øremærket til uddannelse af medarbejderne i de offentlige køkkener.  

Øget efterspørgsel

Regeringen har en plan om at fordoble det økologiske areal i Danmark inden 2020. Det er et led i denne plan, at de offentlige institutioner skal omlægge til mindst 60 procent økologi indenfor samme tidsrum. Når institutionerne omlægger til økologi, øges nemlig efterspørgslen efter økologiske varer.

Erfaringerne viser desuden, at køkkenerne ved at bruge flere økologiske råvarer samtidig er med til at begrænse madspildet og tilberede mere klimavenlig mad med mere grønt og mindre kød.

Flere økologiske omlæggere

- Det er en rigtig god nyhed, at der også i 2014 er afsat penge til omlægningen, siger formanden for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry. 

Og det er flot, at der i dag er 600 køkkener med et økologisk spisemærke.

Vores økologiundersøgelse viser, at antallet af omlagte køkkener er ulige fordelt på landsdele. Hvis alle kommuner og institutioner skal have et puf fremad i økologisk retning, så er det vigtigt at sikre, at der er tilstrækkeligt mange ’økologiske omlæggere’ til at bistå ved omlægningen og uddanne de kost-, ernærings- og sundhedsfaglige medarbejdere i institutionerne.

Ventetid på uddannelse og bistand til omlægningen må ikke blive en stopklods for den økologiske udvikling, siger Ghita Parry.