Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 27/08/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 07/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Månedens opskrift: Sild i stimer
Sanne Hansen   [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Styr på strømmen

90 og still going strong

Hun – alias forbundet - har været på en lang indre rejse, for at finde frem til de vigtigste værdier, der kendetegner professionen. Vi har fået sat ord på jeres arbejdsområder, og vi kan for fuld kraft fortælle hele verden om alt det, I kan og gør. Kost-, ernærings- og sundhedsfaglige gør en stor forskel for rigtig mange borgere og patienter hver dag. I ved, hvad der er godt og sundt. I ved, hvordan I kan hjælpe ældre, unge, børn, syge og mange andre. I gør det gennem den rette ernæring, kyndig vejledning, intelligent behandling, fornuftig forebyggelse, dejlige måltider, effektiv produktion og kompetent ledelse.

Kost & Ernæringsforbundet favner bredt og rummer mange medlemmer, med mange forskellige uddannelser. Men uanset, hvor i professionen, I arbejder, bygger arbejdet på nogle grundlæggende værdier: faglig stolthed, fokus på borgere og patienter, ansvarlighed, professionalitet og kvalitetsbevidsthed. De værdier samler hele professionen.

I arbejder hårdt og ser nøgternt på de udfordringer, I står over for. De kan ikke slå benene væk under jer. I arbejder målrettet og koncentreret i en tid, hvor hver en krone og hvert et ernæringsmæssigt og kulinarisk tiltag skal forsvares og forklares. For I ved, hvor vigtigt det er, at kost-, ernærings- og sundhedsfaglige kompetencer bliver prioriteret højt. Det kan ganske enkelt ikke betale sig for samfundet at lade være. I ved også, at det er nødvendigt for professionen at se fremad. Nye job hænger ikke på træerne. De kommer gennem et fælles, intensivt arbejde, ved at være åben over for nye muligheder og ved at vise omverdenen, hvilken betydning I har for sundhedsfremme og forebyggelse.

Kost & Ernæringsforbundet fylder 90, men behøver ingen gaver. Tværtimod. Det er forbundet, der giver. Kost-, ernærings- og sundhedsfaglige er den bedste gave, forbundet kan give til borgere og patienter. Det var det for 90 år siden, det er det i dag, og det vil det være de næste 90 år.

Tillykke!

Ghita Parry
/ Formand