Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Køkkenliv 4/2010

Læs hele fagbladet

 

Sådan et resultat er sliddet værd

Fællestillidsrepræsentantforhandlede 850.000 kr. hjem til kollegerne og fik ros for det. Men det er kun en af mange gevinster ved at være tillidsrepræsentant, siger hun.

Forbundets spydspidser

Tillidsrepræsentanten er forbundets spydspids på arbejdspladsen. Hun er forbundets talerør og kan formidle informationer ud til alle medlemmer. Men Tillidsrepræsentanten er også lytterør, hende der ved god besked om, hvad medlemmerne ønsker sig af deres arbejde. Det optager faktisk en stor del af tillidsrepræsentantens tid, siger de tre, Køkkenliv har spurgt. Og det kan handle om alt fra bedre trivsel til mere i lønningsposen.

Uorganiserede stiller sig uden for fællesskabet

Tillidsrepræsentanten står med en særlig udfordring, når der er kolleger, der ikke er organiseret. Hun skal ikke hjælpe dem i det daglige på arbejdspladsen, men kan ikke afvise at forhandle deres løn og arbejdsvilkår. Køkkenliv har spurgt tre tillidsrepræsentanter, hvordan de tackler problemet, og hvad de gør for at få kollegerne til at organisere sig.  

Vi hører 100 procent efter

Helle Drevsfeldt laver mad til eleverne på Kold College og elsker den kontante respons fra de unge, som sætter pris på alt fra gulerodstzatsiki til bøf med løg. Og har de ønsker til maden, får de dem opfyldt.

Det er ikke småting, de skal kunne i køkkenerne

Behovene for nye kompetencer i storkøkkenerne er kortlagt. Og det er ikke småting, det handler om. Medarbejderne skal klædes på gennem nye arbejdsmarkedsuddannelser.

Fra sund til social

Trine Flemming Larsen er cand.scient.san. – også kaldet sundhedsfaglig kandidat. Hun arbejder som planlægger i Center for voksensocial i Region Midt. Så hvad mon hun laver i Kost & Ernæringsforbundet?