Åbningstale med retning

Formanden for Kost & Ernæringsforbundet Ghita Parry modtager åbningstalen i en positiv ånd.

- Jeg hæfter mig især ved tre ting ved Statsministerens tale: Hun roste medarbejderne på det offentlige arbejdsmarked, hun havde et stærkt fokus på at skabe arbejdspladser og på et bedre arbejdsmiljø, siger Ghita Parry.

I øjeblikket bølger debatten om ældremad i mange medier. For nogle kan det godt give anledning til usikkerhed om faglighed og kvalitet. Men Statsministeren uddelte roser til personalet i den offentlige sektor.

- Det er rart at høre, at regeringen sætter pris på medarbejderne. Det trænger vi også til at høre lidt mere af, synes formanden.

Penge til bedre arbejdsmiljø

-Vi vil bruge pengene, hvor problemerne er størst, lød det fra Helle Thorning-Schmidt. Og det skaber håb i Kost & Ernæringsforbundet om, at pengene flyder i retning af det psykiske arbejdsmiljø.

For nylig viste en undersøgelse, som Kost & Ernæringsforbundet har lavet sammen med 26 andre fagforbund i forbindelse med kampagnen ”Vores aftaler. Din styrke” nemlig, at det halter med det psykiske arbejdsmiljø. Undersøgelsen dokumenterer, at 2 ud af 5 oplever, at der ikke bliver arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø. Og det kan have store konsekvenser for medarbejderne, der risikerer at blive ramt af både stress og depression.

- Men vi må ikke være blinde for, at vi altså også har problemer med det fysiske arbejdsmiljø i vores profession. Det kan være hårdt fysisk arbejde og alt for mange bliver nedslidte før tid, siger Ghita Parry og slutter med at rose regeringen for, at de vil hæve fradraget for kontingent til faglige organisationer.