Årets food fighters er på banen

Ambassadører for økologien

Først skal de dog selv klædes bedst muligt på til at være ambassadører for økologien, for eksempel ved at besøge andre, der brænder for økologien.

De skal blandt andet besøge Herlev Hospital, der arbejder på at lægge om til økologi, Vestas kantine, et slagteri og en økologisk landmand med fritgående økogrise.

Iderige unge

Allerede ved deres første møde – på økologiens dag den 26. februar - gik snakken om, hvordan de kan få andre til at vælge økologisk. Og en af de vildere ideer lød på at sende alle på husholdningsskole i fire måneder.

Snart færdige

De otte food fighters er elever på ernæringsassistentuddannelsen, kokkeuddannelsen, slagteruddannelsen og uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Blandt dem er Anne Abild Poulsen. Hun er 24 år og læser Global Nutrition and Health på Metropol i København.

Anne har fundet sin passion i madlaving og økologi. Hun elsker at lave lækker mad og prioriterer økologiske råvarer, selvom hun er på SU, siger hun til food fighternes hjemmeside.

Birgitte Vang Hansen, 22 år, og Marie Lykke Nielsen, 28 år, er begge ernæringsassistentelever.

Birgitte har netop vundet en 2. plads ved DM i skills, hvor økologi og bæredygtighed også var på agendaen, så hun er mere end klar til at kæmpe videre for økologien.

Marie Lykke Nielsen  vil især fighte for at gøre Danmark til et sundere sted at spise også for dem, der ikke selv kan vælge selv f.eks. patienterne på sygehusene og beboerne på plejehjem. 

En food fighter er en ildsjæl

De er alle ildsjæle og det er netop forudsætningen for at blive kåret som årets food fighter. Man skal ville kæmpe den gode mads sag, og man skal turde udfordre det bestående og tænke i nye baner.

Kilde