Log ind og få medlemsfordele

Ældremad

Ældres mistrivsel, underernæring og genindlæggelser koster vores samfund millioner af kroner. Når antallet af ældre kun vokser, så kræver det nye og smartere løsninger. Det kræver, at vi løfter blikket fra tallerkenen og ser det store billede.

Mad og måltider kan bidrage til forebyggelse, behandling, rehabilitering og sundhedsfremme. Det handler ikke kun om nærvær og omsorg for ældre. Det handler om at se mad og måltider som strategiske elementer i sundhedsydelserne.

Der er gevinster at høste både for samfundsøkonomien og for den enkelte. Mad og måltider er mestring af eget liv Individualitet stopper ikke med årene – mad og måltider må ikke være en one-size-fits-allmodel.

Målet med mad og måltider til ældre må og skal være, at ældre bevarer indflydelsen og mestringen af eget liv, hverdag og måltider længst muligt.

Sammen med en ekspertgruppe af ledere indenfor kommunal ældreforplejning har Kost & Ernæringsforbundet samlet en række anbefalinger, løsningsforslag og initiativer, som er lige til at indføre lokalt. Det er mit håb, at vi med anbefalingerne får endnu flere kloge og rigtige løsninger til vores ældre.

Ghita Parry
Formand

Nyt om ældremad

  • Sebastian Dorset styrede debatten om 'Sultne gamle mænd*
  • Regeringen har en intention om, at der skal være køkkener på alle plejecentre. Der kan søges penge til etablering.
  • Restaurantmenu satte gang i måltidsprojekt i Hedensted. Foto: Kissen Møller Hansen
  • Hospitaler og plejecenter opfordres til at ernæringsscrene patienter og borgere og dele data internationalt.
  • Flæskesteg, æg og sild i gratin konsistens
  • Afdelingsdiætist