Afklaring om sygehusmad på vej?

Det fylder kun 2,5 linjer i den tæt skrevne forligstekst, men budskabet er ikke til at tage fejl af: Regeringen vil drøfte patienters mad og ernæring på de nye sygehuse, der ikke har produktionskøkkener med Danske Regioner.

- Vi har længe sukket efter en klar melding på, hvad der skal ske med køkkenerne på de nye sygehuse. Vores medlemmer har brug for at vide, hvad der skal ske med deres arbejdsplads, siger formand for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry.

Formanden for regionerne, Bent Hansen (S), har tidligere meldt ud, at der skal være køkkener på alle nye sygehuse, men der har ikke været finansiering til dem.

- Jeg håber virkelig, at det her betyder, at man nu vil finde de penge, der skal til, så kost og ernæring kan være en del af det nye sundhedsvæsen. Alt for mange patienter er i risiko for underernæring og derfor er et stædigt fokus på patienternes ernæringsmæssige tilstand absolut nødvendigt. Man er bare mere modstandsdygtig, har nemmere ved at komme sig og har mindre risiko for at blive genindlagt, når kroppen er velnæret, slår Parry fast.

Forbundet vil nu henvende sig til Sundhedsministeren for at få uddybet sygehusenes køkkenfremtid.