Aktivitetsudvalget takker for alle de gode forlsag fra generalforsamlingen

 

Allerførst, Tusind tak for en rigtig god generalforsamling. Det var en fornøjelse at se så mange mennesker deltage så meget i dagens program.

Jeg er selvfølgelig meget glad for at blive genvalgt til regionsbestyrelsen og aktivitetsudvalget. Jeg glæder mig til tre år mere hvor vi forhåbentlig skal gennemføre endnu flere ting i medlemmernes interesse.
Derfor er jeg jo også meget glad for alle postkortene med gode forslag fra jer. Vi har netop haft dem oppe på vores første aktivitetsudvalgsmøde hvor vi fik en god snak om hvad der er muligt, umuligt, for dyrt, og hvad vi faktisk allerede er i gang med. Det vil jeg nu kort ridse op her:

Der var ingen forslag til køkkener som i gerne ville se i denne omgang.
Til gengæld var der nogle forslag til virksomhedsbesøg :
Camilla Plum - er for dyr som kursus og har kun åbent lørdag for alm. besøg
Lammefjorden – har vi måttet aflyse to gange pga for få tilmeldinger, så det bliver ikke nu.
Et forslag handlede om Lakrids, det satser vi på at gøre i 2014. Derudover blev Hørkram ønsket, vi snakkede om et arrangement om kød hvor vi også kan se deres nye udbyggede slagterafdeling.

Der var forskellige forslag til foredragsholdere. Der kommer altid forslag om nogle meget dyre som f.eks. Karen Marie Lillelund eller Mette Blomsterberg, men vi vil i region sjælland hellere lave lidt flere arrangementer/kurser end bruge alle pengene på et foredrag. Et postkort foreslog Thyra Frank og det fik os til at tale om at det måske var mere spændende at høre hendes køkkenleder fortælle om hvordan det er at arbejde der. En nævnte "Food for Brain" som Lis kendte lidt til, så det må vi se hvad bliver til.

De fleste forslag var på små og store kurser. Nogle ønskede forbedrede udgaver af noget vi har afholdt eks. Om bagning, allergi og diabetes. Det vil vi nok vende tilbage til.
Der var flere der foreslog forskellige diæter, så det vil vi lave noget med fokus på.
Vi var allerede i gang med at planlægge kurser om vegetarmad, desserter, økologi og krydderurter, så det var rart at se at disse ting også blev ønsket.
Der blev også ønsket nøglehulsmærke og inspiration til mellemmåltider, det er bestemt også noget vi vil kigge på.
To forskellige studerende ønskede kurser i paktisk madlavning, evt i de oldschool metoder som at lave pølser. Vi kan godt se behovet og talte om at lave minipraktikker ude i regionens køkkener altså hvor det er madlavningen det handler om og ikke et projekt i forhold til skolen. Det vil vi forsøge at sø-sætte.

Der er dog også nogle ting som vi ikke synes hører ind under os i aktivitetsudvalget. Det er bla. IT-kurser, da vi ikke ved hvad det er i gerne vil lære med IT. Derudover blev der ønsket førstehjælp, men da det er noget som ledelsen står for på arbejdspladserne og udbuddet er stort hos andre kursus-udbydere er det ikke noget vi vil tilbyde.

Vi kunne også se et par forslag til arrangementer omkring det at være arbejdsløs. Jeg ved at vores regionsformand Rikke i flere omgange har forsøgt at lave noget for ledige som måtte aflyses pga for få tilmeldinger, vi håber at det sidst planlagte er blevet til noget. Ellers ved vi ikke helt hvad det er vi skal lave for de ledige for at de kommer.

Alt i alt fik vi rigtig mange gode forslag, og det er et enormt godt arbejdsredskab for os. Selvfølgelig bliver det hele ikke til noget lige med det samme, men vi forsøger at holde det i mente og lave dem efterhånden som det kan lade sig gøre. Vi er altid åbne overfor flere forslag og postkortene kommer nok med til et arrangement eller to over de næste par år.

Hilsen Carina, formand for aktivitetsudvalget