Relateret indhold

Fagbladsartikel 14/11/2018 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 14/11/2018 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 11/12/2018 Kost, ernæring og sundhed 11/2018
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 11/12/2018 Månedens opskrift: GRØN JULEMIDDAG
Tina Juul Rasmussen   [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 11/12/2018 En god relation kræver respekt og mod

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Ambitioner på professionens vegne

  • Jeannette Ulnits og Mette Jensen   [ TEKST ] Sif Meincke  [ FOTO ]
    Jeannette Ulnits og Mette Jensen [ TEKST ] Sif Meincke [ FOTO ]

“At kreere mad med liv og sjæl”, “at give gæsterne en unik oplevelse” og “at blive udfordret”. Sabina Walløe Thorsen kan sagtens sætte ord på sit personlige og faglige drive, hvor  især målrettetheden brænder igennem:

− Jeg har altid interesseret mig for mad. Før tiårs alderen ville jeg være havbiolog, men allerede fra fjerde klasse kan jeg se i mine stilehæfter, at drømmen om at arbejde med mad var helt fremme i min bevidsthed.

Et ydmygt konkurrencemenneske

Kokkefaget blev valgt fra til fordel for ernæringsassistentuddannelsen, blandt andet på grund af arbejdstiderne. Men konkurrencegenet, som især kokkene er kendt for, ligger også gemt i Sabina Walløe Thorsen:

− Jeg har stor ydmyghed over for faget og er ikke typen, der har rundsave på albuerne, men jeg ved godt, hvad jeg kan, så jeg er også konkurrencemenneske.

Det ses blandt andet af, at Sabina Walløe Thorsen allerede inden, hun var færdiguddannet som ernæringsassistent, blev indstillet til og fik et pengelegat. Under sin uddannelse nåede hun at deltage i DM i Skills, hvor hun løb med andenpladsen. Og da hun afsluttede sin uddannelse, modtog hun Årets Svendeprøvepris fra Kost & Ernæringsforbundet for sin svendeprøve om nordisk mad og bæredygtighed. ‘En sand ildsjæl med ambitioner på professionens vegne’, lød begrundelsen.

Styr på ressourcerne

Og ambitioner har hun helt sikkert fortsat.

– Jeg brænder utroligt meget for at arbejde med nordisk mad og økologi. Her i kantinen har vi 60 procent økologi, og det er skønt, men det kunne jo være endnu sjovere at hæve økologiprocenten yderligere f.eks. til et guldspisemærke.

– Jeg bruger så vidt muligt altid årstidens gode, friske råvarer i retterne og gør, hvad jeg kan for at undgå madspild. Det har haft effekt at arbejde sammen med en skibskok, tilføjer hun. Går der 14 dage, inden der igen kommer varer ombord, lærer man at udnytte sine råvarer.

Et løft til professionen

Nærvær er en anden vigtig værdi for Sabina Walløe Thorsen.

− Jeg vil gerne være i dialog med dem, der skal spise min mad, så jeg kender deres ønsker og hører ris og ros. Det giver mig et videre spillerum for at eksperimentere.

Kantinen i Holmbladsgade skulle genåbne og krævede derfor overblik over mere end menuplanen.

− Kantinen har tidligere fået maden udefra, så mit job er nyt. Det har været spændende at starte alt fra bunden, hive alle kontrakter i hus og få køkkenet op at køre. Jeg trives med at have fingrene i alle processer, at skulle kunne alt og have det fulde overblik.

Skulle hun udfordre sig selv yderligere, skulle det være som praktikvært.

− Jeg synes, man skylder at give sine erfaringer og viden videre. Desuden vil jeg gerne bidrage til at vise, at professionen kan mere, end der forventes. Ofte er forventningerne større til kokke end til ernæringsassistenter. Og det er der absolut ingen grund til, fastslår hun.

 

BLÅ BOG

Sabina Walløe Thorsen
26 år

Ernæringsassistent i marts 2011. Har arbejdet i kantinen i Danske Bank, FIH Erhvervsbank, FIH Partners, sidste sted som souschef. Er i dag køkkenchef i Kost & Ernæringsforbundet og Danske Fysioterapeuters kantine.

MIN HVERDAG

Kål og rodfrugter: jeg elsker at jonglere med gode, nordiske råvarer og eksperimenterer også hjemme.

Fitness: Jeg motionerer to-tre gange ugentligt, mest fitness og løb. 

Kagepynt: Jeg nyder at være kreativ og fifle med flot kagepynt til venners og familiers fester.           

En god kop kaffe: Jeg kan lide at hygge mig med vennerne hjemme, på bar, cafe, til koncerter, private sammenkomster og fester.

Min familie: Jeg er tæt knyttet til min familie, der består af min kæreste og hans to børn, vores forældre, søskende, bedsteforældre, onkler og mostre.