Ansatte glade for nøglehullet

Maden er sund

De 8-900 ansatte, der dagligt spiser frokost i personalekantinen på Herlev Hospital er glade for, at kantinen er blevet nøglehulsmærket. De føler sig trygge ved, at maden er sund, som nøglehullet signalerer.

Kunderne er tilfredse

En tilfredshedsmåling i kantinen viser, at der i dag er 70 procent af kunderne, der er tilfredse med maden, mod tidligere 49 procent, skriver professionsbachelorer i ernæring og sundhed, Heidi Anker og Samiha El Halimi, der er i praktik i Enheden for forskning i ernæring i Centralkøkkenet og står bag undersøgelsen. 

Ikke nok med, at maden er sundere, den smager også bedre end tidligere. Det skyldes, at retterne i dag indeholder flere forskellige råvarer, end før kantinen blev nøglehulsmærket. Blandt andet indgår der flere grøntsager i retterne, og det giver forskellige smagsindtryk, skriver Heidi Anker og Samiha El Halimi.

Først på banen

Personalekantinen på Herlev Hospital var den første offentlige kantine, der i april i år blev certificeret med nøglehullet.

 

Kilde