Relateret indhold

Fagbladsartikel 07/05/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 07/05/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 14/08/2020 Kost, ernæring og sundhed 5-2020
Christine Bille Nielsen [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 14/08/2020 Månedens opskrift: Plantedrikke
Kirsten Weiss  [ TEKST ] iStock [ FOTO ]
Fagbladsartikel 14/08/2020 Spil hinanden gode i teamet

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Arbejdsgiver så stort på elevrettigheder

  • Jeannette Ulnits  [ TEKST ] Scanpix  [ MODELFOTO ]
    Jeannette Ulnits [ TEKST ] Scanpix [ MODELFOTO ]

Helt alene om selskaber på 200 personer. Arbejdsdage på 16 timer op til syv dage om ugen. Ingen overarbejdsbetaling og ingen feriepenge. Fridage, der blev inddraget med halvanden times varsel. Og presset til private sammenkomster hos chefen. Der var tilsyneladende ingen grænser for, hvad ejeren af et mindre, nordjysk cateringfirma kunne finde på at kræve af sin dengang 20-årige ernæringsassistentelev. Men billedet vendte, da Kost & Ernæringsforbundet trådte ind i sagen.

Skulle passe chefens børn

Det kan være svært at få en praktikplads som ernæringsassistentelev, så Sanne Hansen følte sig heldig, da hun fik tilbuddet af cateringfirmaet, hvor hun blev ansat på overenskomsten for elever med fast løn og 37 timers arbejdsuge. I virksomheden arbejdede der desuden en kok og en opvasker.

Opslagstavlens vittige talemåder som ‘Medlemskab af en fagforening er fyringsgrundlag’, ‘Sygdom skal varsles fire år i forvejen’ og ‘Overarbejde er god stil’ viste sig dog hurtigt at være chefens grundholdning til ledelse.

Derfor gik der ikke mange uger, før ernæringsassistenteleven begyndte sine arbejdsdage med mavepine og nervøsitet. Hun fortæller, at chefens humør var ekstremt svingende, og at hun ofte måtte høre sig selv og sit fag nedgjort. Sagde hun fra, talte chefen ikke til hende i et døgn eller mere.

− Hun var ‘åh så sød’ de første dage, men blev hurtigt meget manipulerende. Der kom mange middagsinvitationer fra hende, men når jeg ankom, skulle jeg først køre mad ud til selskaber. Eller jeg blev sat til at køre hendes børn til alt muligt eller passe dem.

Chefen så stort på de overenskomstmæssige rettigheder og betalte hverken feriepenge eller overarbejdspenge. Hun lod sin elev være alene på arbejde og inddrog hendes fridage efter forgodtbefindende. Arbejdsuger på 70 timer var ikke usædvanligt.

Forligsmødet satte chefen på plads

Da Sanne Hansen efter halvandet år skulle på sit andet af uddannelsens i alt tre skoleforløb, havde hun indset, at hun ikke skulle tilbage til firmaet. Hun var nu psykisk medtaget og valgte at flytte hjem til sin mor for at undgå chefen, der også opsøgte hende privat.

Underviserne på skolen så hurtigt, at noget var helt galt og sammen kontaktede de Kost & Ernæringsforbundet.

− Jeg følte mig taget i hånden fra start. Jeg blev coachet og fik forklaret, hvor vigtigt det var, at min chef og jeg blev enige, så jeg ikke kom til at hæfte for et kontraktbrud. Forbundet indkaldte min chef til et forligsmøde, hvor jeg havde både min underviser og studievejleder med som rygstød.

Resultatet blev, at firmaet blev pålagt at betale Sanne Hansen 35.000 kr. for overarbejde samt 4.000 kr. for ferie, der ikke var blevet afholdt, fortæller hun.

− Min tidligere chef løj og bluffede som forventet. Hun forsøgte at spise mig af med 10.000 kr., men blev bleg og stille, da sagsbehandleren fremlagde alle de regler, som hun havde overtrådt og prisen for det. For at slippe for at betale nogle månedslønninger til mig valgte hun at skrive under på, at kontrakten blev ophævet.

En rigtig fagforening

Sanne Hansen begyndte efterfølgende i skolepraktik og fik få måneder efter en ny elevplads. Til august er hun færdiguddannet, men har opgivet en fremtid som ernæringsassistent.

− Jeg har indset, at arbejdet er for fysisk hårdt for mig. Heldigvis har jeg lyst og kompetencer til at læse videre til professionsbachelor i ernæring og sundhed og forfølge min drøm om at arbejde med administration og ledelse, siger hun.

Sanne Hansens råd til elever i en lignende situation er at fortælle åbent, hvad der sker, søge hjælp og sige fra. Og især at vælge den rette fagforening.

− Der er ingen hjælp fra en ‘gul’ fagforening. Da jeg fandt ud af det, meldte jeg mig ind i Kost & Ernæringsforbundet. Jeg er meget glad for den hjælp, jeg har fået.

Sanne Hansens rigtige navn er redaktionen bekendt

 

Sagen kort:
 

•  I februar 2015 starter 20-årige Sanne Hansen som ernæringsassistentelev i et cateringfirma.
•  Hun ansættes på overenskomsten for elever.
•  Arbejdsgiver udnytter groft hendes arbejdskraft.
•  Sanne Hansen kontakter Kost & Ernæringsforbundet, der indkalder arbejdsgiver til forligsmøde.
•  Sanne Hansen vil ikke tilbage i praktik, og forbundet guider hende og arbejdsgiver til at ophæve kontrakten.
•  Forbundet sikrer Sanne Hansen overarbejdsbetaling og feriepenge.

GUIDE til skift af praktikplads

 

Hvis du som elev ender i en alvorlig konflikt med din arbejdsgiver og får brug for at skifte praktikplads, skal du kontakte Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen og eventuelt Kost & Ernæringsforbundet, inden du ophæver din uddannelsesaftale.

Hvis du har valget, er det en god ide at finde en ny praktikplads og indgå en ny uddannelsesaftale, inden du ophæver den tidligere.

Info:

Søger du en ny praktikplads, er der hjælp at hente på praktikpladsen.dk. Her kan du se ledige praktikpladser inden for faget, og du kan søge inden for et bestemt geografisk område.

På ug.dk kan du desuden få tip til, hvordan du søger en praktikplads.

Du kan også hente hjælp hos studievejledningen på din skole.

www.ug.dk − søg: ernæringsassistent
www.praktikpladsen.dk
www.ernaerings-assistent.dk

Studievejledningen på din skole

Fagligt Udvalg for
Ernæringsassistentuddannelsen
fue@sevo.dk
38 17 82 99

Kontakt:

Kost & Ernæringsforbundet
post@kost.dk
31 63 66 00