Behov for flere faglærte

Mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden

Fremtidsanalyser viser, at der i fremtiden vil være mangel på faglært arbejdskraft og at der vil være langt færre ufaglærte jobs på arbejdsmarkedet. Derfor er der behov for at flere benytter sig af AMUs uddannelsestilbud.  I første omgang bliver der med millionbevillingen, sat fokus på at øge opmærksomheden omkring AMU kurserne.

Undervisningsminister Christine Antorini udtaler i den forbindelse:

”Det er vigtigt, at vi får motiveret flere til at benytte AMU i forbindelse med deres kompetenceudvikling. Det handler om at udbrede kendskabet til AMU, for eksempel via sociale medier og nye tilbud, der blandt andet er attraktive for ufaglærte, der måske kun mangler få kurser, før de kan blive faglærte. Jeg glæder mig til at følge de nye udviklingsprojekter og for eksempel deres brug af it og nye medier.”

Kost og Ernæringsforbundet med i udviklingsprojekt til 1.2 millioner

1.2 millioner ud af de 11 millioner er blevet givet til et tværfagligt udviklingsprojekt, der skal kortlægge AMU forløbene, og se om det kan lade sig gøre at uddanne sig til Ernæringshjælper via de kurser der i dag er til rådighed.

Det tværfaglige udviklingsprojekt, bliver altså en undersøgelse af de uddannelser der findes på arbejdsmarkedet i dag – og se på om de kompetencer man kan tilegne sig via. AMU kurserne, er nok til at kunne stykke en uddannelse sammen som ernæringshjælper.

Projektet er et samarbejde mellem Mercantec, der skal stå for projektet og EUC Nord samt Kost & Ernæringsforbundet. Projektet ventes at løbe fra september 2013 til slutningen af juni 2015.