Besparelse rammer ernæring som en del af behandlingen

Underernæring koster – menneskeligt og økonomisk
I dag er 40 % af patienterne på danske hospitaler underernærede. Under indlæggelsen bliver den ernæringsmæssige tilstand forværret for 3 ud af 4 ad de allerede underernærede patienter. Underernæring betyder, at patienterne i gennemsnit er indlagt 3,4 dage mere, end det ellers er nødvendigt. Det har enorme menneskelige konsekvenser og betyder milliardomkostninger for det danske sundhedsvæsen i kraft af længere indlæggelsestider, mere komplekse operationer og flere genindlæggelser. 

Kost & Ernæringsforbundet har kliniske diætister ansat på landets sygehuse, som er dem, der er tæt på patienten i hele behandlingsforløbet -  og dem, der risikerer at blive fyret, når spareforslagene skal udmøntes.

-  Hvis man reducerer antallet af kliniske diætister på sygehusafdelingerne, vil man også skære ned på indsatserne omkring patienternes mad, måltider og ernæring. Og det er dybt problematisk, når vi ved, at ernæring har en central betydning for et vellykket patientforløb, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

 

Læs nyheden herunder: 5-punktsplanen er bl.a. underskrevet af Sundhedskartellet (repræsenteret af Kost & Ernæringsforbundet og 10 andre organisationer).
Sygehusansatte fremlægger 5-punktsplan for fremtidens sygehusvæsen