Betaniahjemmet blev en af 'årets lærepladser'

Ros til Karen Thomsen

UCR, Slagteriskolen valgte i år at give Betaniahjemmet på Frederiksberg og ledende økonoma Karen Thomsen, der er praktikansvarlig, den ærefulde titel af Årets læreplads. Praktikpladsen vælges ud fra  faglige såvel som sociale kriterier.

Det var elev på Betaniahjemmet, Jeanette Flecks, der havde indstillet sin praktikvejleder og sin praktikplads til prisen.

- Betaniahjemmet favner bredt og har givet mig en forståelse af, hvor vigtigt det er at have papir på, at man er uddannet. I en voksen alder er faglighed blevet en vigtig ingrediens i mit liv, takket være min læreplads, skriver Jeanette Flecks om bevæggrunden for at indstille sin praktikplads og praktikvejleder til Årets læreplads.

- Der er samtidig en utrolig stor rummelighed på Betaniahjemmet. Her kan man være den, man er uanset nationalitet og baggrund, tilføjer hun.

UCR Slagteriskolen fremhævede i forbindelse med kåringen Karens store hjerte, klare kommunikations- og vejlederevner. Og fremhævede, at Karen Thomsen altid har 3-4 personer i jobtræning, arbejdsprøvning eller virksomhedsforlagt praktik – som udtryk for, at rummelighed er en fremherskende egenskab ved både Karen Thomsen og Betaniahjemmet.

Fokus på erhvervsuddannelserne

Traditionen med at udnævne Årets læreplads rækker tilbage til 1999. Målet er at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.  

Blandt de lærerpladser, der er kåret rundt om i landet, vælges 'Årets Læreplads 2014'. Det sker i år den 27. november.

Kilde