Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Bevar kompetencerne

Fire ud af ti offentlige ledere er over 55 år. Det betyder, at mange ledere vil trække sig ud af arbejdsmarkedet inden længe. Noget tyder endda på, at det kan komme til at gå hurtigere end ventet. En undersøgelse fra Væksthus for ledelse, som du kan læse om her i bladet, viser, at offentlige ledere vil trække sig tilbage inden, de bliver 65 år. Og blandt kost- og ernæringsfaglige ledere siger 33 procent, at de har planer om at gå, når de er 62 år.

Uanset om du tæller ned, til at du skal holde op, eller du umuligt kan forestille dig nogensinde at forlade arbejdspladsen, så er det vigtigt i tide at forberede din tilbagetrækning.

Der er nemlig stor risiko for at efterlade virksomheden med et stort kompetencetab, hvis ikke du er opmærksom på at overlevere den viden, du har erhvervet dig som leder.

For mig er tegn på god ledelse også, at arbejdspladsen ikke bliver lammet ved lederskifte. Medarbejder- og ledergruppe skal være selvkørende og for en tid kunne fortsætte udviklingen uden øverste leder.

Risikoen for ledermangel gør det endnu mere vigtigt, at du som leder bliver god til at spotte talenterne og efteruddanne de medarbejdere, der viser interesse for ledelse. Ikke for at gøre virksomheden selvforsynende, men for at bidrage til, at der er kompetente ledere at trække på, når der er brug for det − på egen arbejdsplads eller på en kollegas.

Så selvom fremsynethed på arbejdspladserne og i forbundet betyder, at der i dag uddannes og efteruddannes flere kost- og ernæringsfaglige til ledelse, og at både økonomaer, professionsbachelorer i ernæring og sundhed og ernæringsteknologer er parate til at tage over for de ledere, der forlader arbejdsmarkedet, så skal du medtænke talenterne i dine planer.

Ghita Parry / Formand