Brev til minister: Nej tak til mere sporing

Personale-sporing går ud på, at medarbejderne udstyres med en sender. Senderen gør det muligt at spore, hvordan personale eller udstyr bevæger sig rundt på sygehuset. 

Sundhedsdatastyrelsen har netop udgivet en rapport om referencearkitektur og lokalisering af emneidentifikation. Heri lægger styrelsen op til en øget brug af sporing. Og det finder Sygehussamarbejdet dybt problematisk. 

- Sygehussamarbejdet kan ikke tilslutte sig målet om øget sporing af sundhedspersonalet - det mener vi grundlæggende ikke, at der er behov for. At matche personalet til opgaven kan og skal løses uden personalesporing. Sygehussamarbejdet mener, at denne form for kontrolinstans er dybt problematisk og kan opfattes som et udtryk for manglende tillid til medarbejderne, som ikke kan undgås at påvirke medarbejdernes ageren i hverdagen, skriver de blandt andet i brevet til sundheds- og ældreminister, Sophie Løhde.

Sygehussamarbejdet består udover Kost & Ernæringsforbundet af de øvrige organisationer i Sundhedskartellet, FOA, Yngre Læger, Danske Lægesekretærer samt Foreningen af speciallæger.