Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Brud på traditionen, hvis maden forsvinder

Men også Albertslund er underlagt regeringens beslutning om frit valg til forældrene.

– Og det er vi kede af, siger Paul Aabling, der er administrativ medarbejder i institutionsafdelingen under Børne- og Ungeforvaltningen.

– Vi har jo medarbejdere ansat i alle institutionerne. De kommer i klemme, hvis forældrebestyrelserne beslutter, at de vil smøre maden selv.

Kender I stemningen i forældrebestyrelserne?
– Vi ved, at mange forældre er glade for ordningen. Alligevel er vi forberedt på, at beslutningen i forældrebestyrelserne vil afhænge af, hvad kommunalbestyrelsen beslutter omkring økonomien. Om de fortsat vil dække den fulde udgift til maden, eller følge regeringens forslag og tage kostprisen. Bliver det det sidste, vil forældrebestyrelserne nok begynde at se på pengepungen.

Hvad beslutter kommunalbestyrelsen?
– Kommunalbestyrelsen holder kortene tæt til kroppen, så jeg kan ikke udtale mig om det. Men de er selvfølgelig forsynet med de informationer, de har brug for fra institutionsafdelingen – også at det vil være uheldigt for nogle børn socialt og sundhedsmæssigt, hvis maden forsvinder fra institutionerne, bekræfter Paul Aabling.

Gør I noget for at opfordre forældrebestyrelserne til at vælge maden til?
– Nej, men det er jeg sikker på, at de gør ude i institutionerne, siger han.

Det bekræfter Dorte Nielsen, der er tillidsrepræsentant for kostfagligt eneansvarlige i institutionerne.

– Men vi har også andet at se til, for politikerne er i færd med at ændre på normeringsgrundlaget. Der skal også spares i Albertslund. De store institutioner får færre timer og de mindre får flere. Det er helt hul i hovedet. Og det bruger jeg mit krudt på i øjeblikket.

– Men vi er selvfølgelig spændte på, om kommunen vil give forældrene frit valg eller bevare maden i alle institutioner. I dag tager forældrene maden som en selvfølge.