Coronavirus - hvad betyder det for dig som ernæringsprofessionel?

 

Spørgsmål og svar om corona, løn og ansættelse

 

Spørgsmål og svar om corona, selvstændige

 

15. maj 2020

Nye retningslinjer for cafeer, kantiner, restauranter og detailhandlen

Erhvervsministeriet har offentliggjort de nye retningslinjer for genåbning af blandt andet kantiner og butikker.

14. maj 2020

Ansatte i regionerne vender tilbage til almindelig tilstedeværelse.

Det skyldes, at Corona-pandemien er stabiliseret i Danmark. Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet har derfor udsendt en fælles tilkendegivelse om situationen på det regionale arbejdsmarked.

7. maj 2020

Det betyder fase 2 af genåbningen af Danmark for forbundets medlemmer
Her til aften præsenterede statsministeren fase 2 af genåbningen af Danmark. I planen indgår blandt andet cafeer, restauranter og efterskoler.

29. april 2020

Afklarende detaljer omkring genåbning af privatpraksis
Kost og Ernæringsforbundet har været i dialog med myndighederne for at få uddybet et par detaljer i retningslinjerne for COVID-19.

21. april 2020

Kliniske diætister hjælper patienter gennem Covid-19
Patienter i ernæringsmæssig risiko har brug for ernæringsbehandling for at komme godt igennem sygdommen. Og derfor er der kliniske diætister på Covid-afsnittet på Hospitalsenheden Vest.

21. april 2020

Vejledning til genåbning af diætetisk behandling
Regeringen og Folketinget har indgået en aftale, som betyder, at kliniske diætister og andre liberale erhverv kan genåbne.

16. april 2020

Svendeprøver kan igen afvikles
Erhvervsskolerne åbner fysisk for undervisning af elever, der er i gang med deres sidste år i hovedforløbet og dermed det sidste år af deres uddannelse.

14. april 2020

Atter plads til sundhedsfremme og forebyggelse
Sundhedsstyrelsen har udsendt et notat, der skal sikre, at der igen gradvist bliver plads til at forebygge og behandle patienter med andre udfordringer end Covid-19.

10. april 2020

Genåbning af skoler og daginstitutioner
I onsdags rejste flere medlemmer praktiske spørgmål i forhold til genåbning af skoler og daginstitutioner. Nu har Fødevarestyrelsen givet svar.

8. april 2020

Ernæringsprofessionelle omskoles til at bistå plejen
Ernæringsprofessionelle fra køkkenet på Sygehus Sønderjylland er klar til at arbejde på Covid-afdelingen, hvis der bliver behov for hjælp.

7. april 2020

Mange dagtilbud og folkeskoler åbner igen
Arbejder du i daginstitution eller på en skole, er du formentlig omfattet af regeringens planer om genåbning fra 15. april og frem.

2. april 2020

Revideret udgave: Beskrivelse af kritiske funktioner i sundhedsvæsenet under COVID-19
Sundhedsstyrelsen udsendte d. 1. april en opdateret version af notatet om kritiske funktioner, efter at have bedt om input fra faglige organisationer.

27. marts 2020

Corona: Hjemsendte offentligt ansatte skal eventuelt afvikle fem dages frihed
Offentligt ansatte, der ikke helt eller delvist løser arbejdsopgaver i perioden frem til d. 13. april, kan blive pålagt at afholde afspadsering, fridage eller ferie i op til fem dage under hjemsendelse.

23. marts 2020

Corona-virus skaber nye regler for elever og studerende

20. marts 2020

Vigtig viden for dig, der er ansat i en kommune eller region

På grund af situationens alvor kan det betyde, at nogle medarbejdere kan blive anvist til at skulle varetage opgaver i kritiske funktioner eller opgaver i tilknytning hertil på andre tidspunkter og lokaliteter.

Læs forbundets nyhedsbrev om Nye fælleserklæringer mellem Forhandlingsfællesskabet og KL og Danske Regioner

19. marts 2020

Få et par glimt fra hverdagen for ernæringsprofessionelle.
Trods et hav af udfordringer, har de fundet en ny normal, hvad enten de er sendt i venteposition, laver mad til ældre og syge på plejehjem og hospital, eller vejleder børn og unge i psykiatrien. Ernæringsprofessionelle passer på andre.

18. marts 2020

Læs forbundets seneste nyhedsbrev om vilkår mv. 

Regeringen vil hjælpe selvstændige
Regeringen er netop kommet med et udspil til en hjælpepakke til de mange selvstændige i dansk erhvervsliv.

17. marts 2020

COVID-19 – Ny retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen til bl.a. selvstændigt praktiserende
Sundhedsstyrelsen har netop udsendt et notat om, hvilke funktioner som betegnes som kritiske, og hvilke, der for en periode ikke skal prioriteres. Det har betydning for, hvordan selvstændige praktiserende skal forholde sig.

Sundhedsfaglige - meld jer i jobbankerne
Regionerne efterlyser lige nu ekstra arbejdskraft til at håndtere corona/Covid-19 pandemien, og opfordrer alle med en sundhedsfaglig uddannelse til at stille deres hjælp til rådighed.

16. marts 2020

Sammen kan vi meget mere
Det er en udfordrende tid, som vi befinder os i disse dage. Med konsekvenser og store spørgsmål for mange.

15. marts 2020

Ny trepartsaftale kan hjælpe forbundets privatansatte medlemmer
Regeringen har sammen med arbejdsmarkedets parter (fagforeningerne og arbejdsgiverne) indgået en trepartsaftale om en midlertidig lønkompensation til privatansatte lønmodtagere.

13. marts 2020

Situationen med Corona-smitte i Danmark udvikler sig hele tiden. Kost og Ernæringsforbundet holder sig løbende orienteret om myndighedernes tiltag og rådgiver om, hvad det får af betydning for ernæringsprofessionelles virke. Ring ind til forbundet, hvis du har spørgsmål, og hold øje her på kost.dk.

Forbundets telefoner er åbne mandag – torsdag fra 8.30 – 15 og fredag fra 8.30 – 13.30. 

Kost og Ernæringsforbundet aflyser alle kurser og arrangementer

12. marts 2020

Alle offentlige ansatte skal møde som normalt, indtil de får direkte besked om andet af deres arbejdsgiver. Hold derfor godt øje med information fra din arbejdsgiver.

Er du blandt de offentligt ansatte, som er hjemsendt, får du løn som normalt i perioden.

Kontakt forbundet på 31 63 66 00, hvis du har spørgsmål om dine forhold.

Dine løn- og ansættelsesvilkår

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har lavet en vejledning omkring de ansættelsesretlig retningslinjer i den forbindelse, som gælder for de statslige ansatte. Reglerne kan læses her.

KL har udarbejdet følgende information om Sundhedsstyrelsens styrkede indsats vedrørende COVID-19, herunder om de ansættelsesretlige konsekvenser. Du finder dem her.

Danske Regioner har udarbejdet følgende information om medarbejderes fravær i forbindelse med Coronavirus (COVID-19). Du finder dem her.

Har du spørgsmål om dine løn- og ansættelsesvilkår, så ring til Kost og Ernæringsforbundet på tlf 31 63 66 00.

Aktuelt