Fra køkkenaffald til mad på bordet

Sjælland

Kom til et spændende arrangement om madspild med Michael Folman Jensen.

Som det naturligste i verden smider vi kartoffelskræller, æbleskrog og appelsin­skræller ud, for “det kan jo ikke bruges til noget”. Men der skal vi tro om, for vores køkkenaffald indeholder mange muligheder for velsmagende retter fulde af næring. Kartoffelskrællerne kan forvandles til de lækreste chips, æbleskrogene bliver til chutney og citrusskrællerne til den fineste marmelade. 

Vi er allerede blevet bedre til at udnytte vores madrester, men der er noget, vi har overset i kampen mod madspild: Allerede inden vi begynder at lave mad, er store dele af primært frugt og grønt endt i skraldespanden i form af skræller, stokke, skrog m.m

Michael kommer også ind på FoodWIN - om rejsen til højere økologi-procent. Vi tager udgangspunkt i udfordringerne med bl.a.:

  • Personalet
  • Brugere
  • Producenter
  • Økonomi og indkøb
  • Menuen

Om Michael Folman Jensen: Faglært kok i 1982. Derefter uddannet fra École Hotellière i Lausanne, Schweiz.Siden 2008 køkkenchef på Københavns Rådhus. Igennem 20 år har han været med til at åbne 5-stjernede hoteller i seks forskellige lande med op til 250 ansatte under sig, og han har modtaget flere priser for sit arbejde herhjemme. Er desuden kostvejleder, spinning- og crossfit-instruktør samt holder oplæg omkring økologi og madspild og fungerer som oplægsholder og censor på den nye foodkoordinator-uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen.

 

Tilmeld dig

Fakta

Sted:

ZBC Slagteriskolen, Den store foredragssal
Maglegårdsvej 10
4000 Roskilde

Dato og tid:

15-04-2020 15:30 - 18:30

Pris (momsfri):

Ikke-medlem kr. 300,00
Ikke-medlem: Elev eller studerende kr. 75,00
Medlem: Elev eller studerende kr. 40,00
Medlem: Fuldt medlemskab kr. 150,00
Medlem: Interessemedlemskab B og C kr. 150,00
Medlem: Ledig, pensionist eller efterlønner kr. 75,00
Medlem: På orlov eller revalidend kr. 115,00
Virksomshedsmedlem kr. 150,00

Tilmeldingsfrist:

29-03-2020 23:59:00

Kontakt:

Regionsformand Rikke Kristensen

rik@kost.dk

23 37 85 07