Midtvejsmøde og madspild - Region Sjælland

Sjælland

OBS Det har af pladshensyn været nødvendigt at flytte mødet til ZBC i Roskilde.

Alle medlemmer i Region Sjælland inviteres til Midtvejsmøde, hvor vi blandt andet skal høre et spændende oplæg om madspild.

Vi byder på en spændende eftermiddag, hvor vi har følgende på programmet:

  • Midtvejsberetning fra bestyrelse og udvalg
  • Suppleringsvalg til regionsbestyrelsen (en bestyrelsesplads + en suppleant)
  • Michael Folman Jensen, konsulent i at bruge hele råvaren, forfatter af bogen 'SKRÆL er ikke skrald'. Vil gøre os klogere på FoodWIN i praktis – find guld i skraldet. Brug hele råvaren og få råd til mere økologi. Værdiskabelsen heraf skal bidrage til øget fokus på bæredygtighed som passer fint ind i FNs’ 17 verdensmål.

Eftermiddagens program:

  • kl. 15.00 Indtjekning, kaffe og the
  • Kl. 15.30 Midtvejsmødet begynder
    • Beretning fra regionsbestyrelsen
    • Beretning fra udvalg
    • Suppleringsvalg til bestyrelsen       
  • Kl. 16.15 Oplæg v/Lån og Spar Bank
  • Kl. 16.35 Oplæg v/PKA
  • Kl. 16.55 Oplæg v/FTFa
  • Kl. 17.10 Oplæg v/ Mikael Folman Jensen. Mindre madspild
  • Kl. 18.30 Farvel og tak for i dag. Food-to-go

Du kan læse hovedbestyrelsens midtvejsstatus her.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller bemærkninger.

Vi glæder os til at se dig.

Mvh.

På regionsbestyrelsen vegne, Rikke Kristensen, regionsformand

Om Mikael Folman Jensens oplæg om madspild:

I Danmark smider vi hvert år 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Madspild er et emne, som har både politikeres og forbrugeres bevågenhed – vi ved godt, at vi smider alt for mange madrester ud, men muligheden for at udnytte råvarernes potentiale er langt større, end vi lige tror. Det gælder om at bruge sin fantasi.

Som det naturligste i verden smider vi kartoffelskræller, æbleskrog og appelsin­skræller ud, for 'det kan jo ikke bruges til noget'. Men der må vi tro om, for vores køkkenaffald indeholder mange muligheder for velsmagende retter fulde af næring. Kartoffelskrællerne kan forvandles til de lækreste chips, æbleskrogene bliver til chutney og citrusskrællerne til den fineste marmelade.

Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred. For netop i skræller og grove blade findes de mange vitaminer og stoffer med antiinflammatorisk virkning, som er så gavnlige for os.

Foredraget er for enhver, der ønsker renere mad og bedre udnyttelse af ressourcerne på den helt grundlæggende og enkle måde. De fleste vil blive overrasket over, hvor langt man kan komme med det, man ellers blot ville kassere.

Tilmeld dig

Fakta

Covid19:

Arrangementet følger selvfølgelig Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring Covid19, herunder at mødeformen kan ændres, hvis omstændighederne kræver det.

Sted:

ZBC Roskilde, Konferencesalen
Maglegårdsvej 8
4000 Roskilde

Dato og tid:

05-11-2020 15:00 - 18:30

Tilmeldingsfrist:

22-10-2020 23:59:00

Kontakt:

Regionsformand Rikke Kristensen

rik@kost.dk

23 37 85 07