Dysfagi i teori og praksis

Hovedstaden

En spændende dag, hvor vi får Dysfagi helt ind under huden.

Heldagskursus

Vi begynder med tre timers teori, hvor special-ergoterapeut Annette Kjærsgaard underviser guider os igennem:

  • Definition på dysfagi
  • Hvem og hvor mange 
  • Årsager og konsekvenser af dysfagi
  • Hvordan spotter man dysfagi 
  • Hvad kan du som ernæringsfaglig gøre for at understøtte borgere med dysfagi
  • Hvordan skal konsistensen være på de forskellige niveauer jfr. Fødevarestyrelsen og den Nationale Kosthåndbog.

Herefter vil økonoma Majken Alexander fra Dysfagi Centret, give en kort introduktion til hvordan man fremstiller velsmagende måltider på de forskellige konsistensniveauer.

Og så skal vi i sammen i køkkenet. Her arbejder vi med konsistenser og geleringsmetoder, så vi kan lave velsmagende og indbydende måltider. Da vi er tæt på jul, tager vi naturligvis udgangspunkt i julemaden, så vi kan servere lækker and og flæskesteg, brune og hvide kartofler, skysauce, rødkål, æbler med gele og rødbeder.

Du kan læse mere om Annette Kjærsgaard på annettekjaersgaard.dk og om Majken Alexander på Dysfagicentret.dk

HUSK uniform og køkkensko.

Tilmeld dig

Fakta

Covid19:

Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring Covid19 følges naturligvis, herunder at mødeformen kan ændres, hvis omstændighederne kræver det.

Sted:

U/Nord
Milnersvej 48
3400 Hillerød

Dato og tid:

30-11-2020 09:00 - 15:30

Pris (momsfri):

Ikke-medlem kr. 1000,00
Ikke-medlem: Elev eller studerende kr. 250,00
Medlem: Elev eller studerende kr. 125,00
Medlem: Fuldt medlemskab kr. 500,00
Medlem: Interessemedlemskab B og C kr. 500,00
Medlem: Ledig, pensionist eller efterlønner kr. 250,00
Medlem: På orlov eller revalidend kr. 375,00
Virksomshedsmedlem kr. 500,00

Tilmeldingsfrist:

16-11-2020 15:30:00

Kontakt:

Majken Alexander

majken@dysfagicentret.dk

27 22 22 06