Danskerne får tre nye måltidsråd

Måltidstænketankens måltidsråd er tænkt som et supplement til Fødevarestyrelsens kostråd.
De tre råd er:

 *   Lær at lave mad – og lær det fra dig
 *   Brug råvarer – og køb ind med ansvar for mennesker, dyr og klode
 *   Spis sammen med andre – og nyd samværet og måltidet

- Jeg synes, vi er landet et godt sted. Udspillet er ambitiøst, men rådene kan alle forstå. Det har været vigtigt for mig, at vores arbejde ikke bare blev et skuffepapir. Det skal handle om hverdagen, om arbejdspladserne og om helt almindelige mennesker. Det synes jeg i den grad, det gør. Jeg tror, at mange medlemmer af Kost & Ernæringsforbundet kan se sig i udspillet og rådene - både som måltidsprofessionelle og privatpersoner, siger Ghita Parry. 

Fødevareminister Dan Jørgensen, der har nedsat Måltidstænketanken, er glad for de nye råd.
- De tre råd er kommet til verden efter samråd med eksperter, professionelle kokke, medentusiaster og engagerede borgere, og jeg tror og håber, at danskerne vil tage dem til sig, og bruge dem i hverdagen, så de kan være med til at skabe en glæde og opmærksomhed om vores stærke madkultur, siger han.

Lejres Borgmester, Mette Touborg, har stået i spidsen for tænketanken. Hun er også glad for, at mange forskellige holdninger i tænketanken har nået hinanden.

- Måltidsrådene handler dybest set om at give os større livskvalitet, i form af bedre smag, større madglæde, mere fællesskab og højere kvalitet. Det er noget, som jeg har oplevet stor opbakning til undervejs i processen. Jeg ser måltidsrådene som inspiration til at rykke lidt ved vores vaner i hverdagen, både derhjemme, når vi serverer mad i det offentlige og i fødevareerhvervet, lyder det fra Mette Touborg.

Foruden måltidsrådene har Måltidstænketanken også lanceret fem ambitioner for den danske måltidskultur og et større idékatalog, med idéer til, hvordan vi kan styrke den danske madkultur.

Du kan læse hele udspillet fra Måltidstænketanken her.