De passer på kroppen

Glemt at forebygge

Det tager kun et øjeblik at løfte og skubbe noget, og derfor er det nemt at glemme, at bruge de redskaber, der kan aflaste. Det oplevede de i køkkenet i Glostrup. Og det sker sikkert mange andre steder. Men sker de tunge løft igen og igen, slider det på kroppen. 

De unge var ikke flittige til at bruge hæve-sænkeborde og løftevogne. De mærkede jo endnu ikke noget slid. Og de ældre, hvis krop allerede værkede, var tilbøjelige til at konkludere, at det løb var kørt.  Men i dag har de ændret holdning, fortæller kvalitetskoordinator Tine Gram.

Krop og køkken projekt

Hun og kollegerne satte gang i et projekt, der skulle ændre køkkenets kultur, og få  alle til at være bevidste om, at kroppen skal holde længe. Og at de selv må tage et ansvar for at få den til det.

Sammen med eksempelvis fysioterapeuter, har de udarbejdet forskellige redskaber, blandt andet en række små film, der viser, hvilke arbejdsstillinger, der er særligt belastende, og hvordan de kan ændres.

Filmene er samtidig med til at aflive myterne om, at det kan blive for sent at forebygge.

Otte ambassadører

Otte af køkkenets medarbejdere har meldt sig som ambassadører for de gode arbjdsstilinger. De minder kollegerne om at passe på sig selv – og det er der fortsat brug for, siger medarbejderne.

Kilde