Der er nogle, der fortjener ros ...

Kender du et køkken

Kost & Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer har genoptaget traditionen med at uddele køkkenroser.

Du kan indstille 'dit eget' eller et andet køkken til roserne. Køkkenet skal opfylde en række krav, for at blive modtager. 

Kriterier for at få prisen

Køkkenet skal være godt i gang med den økologiske omlægningsproces. Og have opnået et økologisk spisemærke i bronze.

I forbindelse med omlægningsprocesses forventes køkkenet at have fokus på at opnå eller bevare et godt fysisk arbejdsmiljø.

Økologi er vigtig, men det tæller også at gøre brug af lokale råvarer og råvarer i sæson. Køkkenet skal være stolt af sit råvarevalg og stille krav til sine leverandører.

For at gøre sig fortjent til prisen, skal køkkenet følge de ernæringsmæssige anbefalinger, der gælder for den målgruppe, de tilbereder mad til. Og de skal lægge vægt på det gode værtsskab. 

Endelig er det også et kriterie, at køkkenet arbejder med at begrænse madspildet.

Køkkenet skal kunne dokumentere sit arbejde med alle kriterier.

Prisen uddeles

Lyder det som 'dit køkken' eller et køkken, du kender, kan du indstille køkkenet til årets køkkenroser.

Roserne overrækkes den 18. juni, der er udnævnt som årets økodag.

 

Kilde