Design din egen arbejdsplads

"Hvis tid og penge ikke var noget problem, hvordan skulle jeres arbejdsplads så se ud?"

Det var  spørgsmålet, som medarbejderne i køkkenet på Gentofte Hospital blev stillet af deres nærmeste leder, produktionsleder Charlotte Heijkoop.

Resultatet blev meget tilfredsstillende:  

- Medarbejderne fik opgaven "lav en ønskeliste for indretningen af det nye grøntrum" og blev bænket op med kaffe, kage, papir og blyanter. Jeg troede, at de ville have det flotteste og nyeste og at der ville komme noget, der lignede en ønskeseddel til julemanden. Men de var beskedne, realistiske og praktiske, fortæller hun.

 

Redesign skulle optimere produktionen

Det var en ledelsesbeslutning at flytte grøntrummet og samle produktionen af grønne elementer. Formålet var at optimere arbejdsprocesserne og undgå en del af de fejl, der opstår når produktionen af patientmad foregår på to matrikler.  

Hvordan ledelsen inden for budgettet gjorde det, måtte den selv bestemme, så enhedschefen foreslog at inddrage medarbejderne. Charlotte Heijkoop greb bolden og indkaldte dem til et kreativt møde.

- Medarbejderne blev meget glade for at blive inddraget. Deres forslag og ideer kostede ikke mere end at der stadig var luft i budgettet til også at investere i en salatskyller, der skåner hænder og ryg.

Renoveringen begyndte for halvandet år siden og blev færdig i sommer. For produktionslederen har det været en positiv overraskelse at opleve medarbejdernes måde at gå til opgaven på:

- Jeg er rørt over, at de har taget udgangspunkt i hinanden i stedet for at kræve dyre maskiner. De fik hæve-sænkeborde til de laveste medarbejdere og andre ergonomiske løsninger, der gør hverdagen lettere for den enkelte og medarbejderne mere dynamiske som team, siger hun.

 

Effektive arbejdsgange og godt kollegaskab

I dag har grøntrummet et gulv, der hælder og har store riste, så gulvvask er blevet en lettere opgave. Arbejdsbordene er blevet større, og nogle af maskinerne fra køkkenet i Gentofte er flyttet med. Håndvaskene er også vokset, og de er derfor mere praktiske i forhold til, hvor mange timer, der skal arbejdes ved dem.

- Medarbejderne tænkte deres arbejdsgange og rutiner med ind i selve plantegningen. Hvor kommer råvarene ind, og hvor skal de færdige salater ud, så vi ikke går i vejen for hinanden?

For alle har det handlet om at få gode og effektive arbejdsgange, god ergonomi og godt kollegaskab. Det synes jeg er et vidunderligt fokus, siger produktionslederen. Hun tror ikke, at en arkitekt ville kunne få et så velfungerende resultat:  

- Vi har klart fået nogle bedre løsninger. Og oven i er medarbejderne jo endnu mere glade for deres arbejdsplads. Inddragelsen har givet dem kreativ frihed - de er stolte og føler at det er deres køkken, så jeg synes at arbejdsglæde og ergonomi har fået et mærkbart løft.

 

 

Aktuelt