Det fuldendte måltid

Køkkenløftet

Traditionen tro uddeler Københavns Madhus en gang om året en række hædersdiplomer blandt de kommunale institutioner, der er med i Køkkenløftet. Køkkenløftet er et redskab til at udvikle og forbedre kvaliteten af de måltider, der serveres i kommunen.

200 institutioner er aktuelt med i køkkenløftet. 19  fik i år diplom for at gøre en særlig indsats for deres brugere.

Mange diplomer

Der er diplom til ’Den bedste køkkenmedarbejder’, som i år blandt andet gik til plejehjemmet Solterrasserne. Hjerteprisen til dem, der holder fast i den høje kvalitet. Den pris tilfaldt blandt andet Bryggergården og Lynghuset, som tidligere har fået diplom for det fuldendte måltid. Så er der diplom for Højdespringermåltidet til dem, der har taget et vældigt spring, i år blandt andet Bispebjerghjemmet. 

Du kan læse mere om alle prisvindere og diplomer ved at følge linket til madhusets hjemmeside.

Det fuldendte måltid er tværfagligt

Vigerslevhus fik prisen for 'Det fuldendte måltid'. Det måltid, hvor såvel råvarerne og den kulinariske kvalitet er i top og måltidet er tilpasset brugerne både ernæringsmæssigt og kulturelt.

Vigerslevhus er akutplejehjem. Det betyder, at det er her, svækkede borgere, med akut behov for intensiv pleje og professionel omsorg, kan blive indlogeret.

Borgerne genoptrænes og styrkes til atter at kunne klare hverdagen i deres egen bolig. Andre modtager pleje og smertelindrende behandling.

Begge dele kræver fokus på borgernes ernæring. Og personalet i Vigerslevhus er eksperter i at pleje, yde ernæringsterapi og genoptræne svækkede og livstruede borgere.

Små måltider i høj standard

Mad og måltider er en særlig udfordring på Vigerslevhus, fordi appetitten hos de svækkede borgerne er meget lille. Der er behov for at servere mange små måltider i løbet af dagen, alle med en høj energiprocent. Der kommer desuden ofte nye borgere med behov for nye diæter og fokus på særlige behov. Det klarer de på Vigerslevhus.

I det hele taget sætter Vigerslevhus en gennemført og høj standard. Den faglige stolthed hos personalet er meget tydelig, lød det fra dommerne, kok Katrine Klinken og mad- og måltidskonsulent i Kost & Ernæringsforbundet, Karen Leth,  ved diplomfesten den 21. november på Københavns Rådhus.

Kilde