Det grønne drys over hospitalsmaden

’Drysseriet’, ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, er det første økologiske hospitalsgartneri herhjemme.

Gartneriet skal dyrke grønne krydderurter til patienternes smørrebrød. I Drysseriet genanvendes køkkenets grønne affald, der omdannes til muld og danner grundlag for væksten af de grønne urter.

Drysseriet er åbnet i samarbejde med organisationen WeShelter, som er en sammenslutning af sociale tilbud og institutioner for psykisk sårbare og udsatte borgere i København. Det betyder, at gartneriet bringer dobbelt glæde. Nemlig til de mennesker, der arbejder i Drysseriet, der får tilbudt et meningsfuldt arbejde og socialt samvær, og til patienterne, der kommer til at nyde godt af deres arbejde.

Michael Allerup, der er enhedschef i køkkenet glæder sig over samarbejdet

- Jeg er glad for, at vi kan servere økologiske, friske og lokalt dyrkede krydderurter for patienterne. Smagen vil være i top og bidrage til større spiseglæde og restitution i forbindelse med behandlingen, siger han.

Kilde