Det halter med mænds sundhed

En artikel i politikken, sætter fokus på problemet med mænds sundhed. Den gennemsnitlige levealder for en dansk mand, er 4 år kortere end en kvindes – for 100 år siden var det kun 1 år, der adskilte kønnenes levealder - så noget er ikke som det skal være hos mændene!

Men hvad er problemet med de mænd?

Ifølge artiklen, er en del af problemet, at: ”Mænd har svært ved at indrømme, når det gør ondt og få søgt hjælp, når behovet for hjælp opstår”, fortæller Simon Simonsen, der er en af de to stiftere af Centeret for Mænds Sundhed.

”Det skal simpelthen kunne accepteres som maskulint, at tage ansvar for og dele sine problemer eller sygdom med andre”, fortæller den anden medstifterne Hans Jørgen Knudsen.

Håb for fremtiden

Det er en af grundende til at de to har stiftet Centeret for Mænds Sundhed, der nu skal sætte fokus på problematikken.

"Så er det vores forhåbning og tro, at mænd i generationer fremover vil være bedre rustet til at tackle depressioner, skilsmisser, seksuelle problemer, og hvad vi ellers føler os truet af", slutter Hans Jørgen Knudsen af.

Forskel på rig og fattig

En anden del af problemet er, at der er stor social forskel på hvor længe mænd lever, alt efter hvilken social gruppe de tilhører.

Den fattigste fjerdedel af de danske mænd, lever eksempelvis 10 år kortere end den rigeste fjerdedel, fastslår en undersøgelse ved navn "Ulighed i Sundhed' fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Danskernes sundhedstilstand

Sundhedsminister Astrid Kragh forventer i løbet af efteråret at spille ud med "Danskernes sundhedstilstand". Et projekt med 120 sundhedsmillioner, der bare ligger og venter på gode ideer og initiativer, der skal løse problemer i Danmark - blandt andet problemet med mænds sundhed.

Kilde