Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Det starter med uddannelsen

Det er tiltrængt med et fornyet fokus på bedre vilkår for erhvervsuddannelserne. Uddannelserne har rent ud sagt været underdrejet og underprioriteret, når man sammenligner med andre uddannelser. Reformen har til formål at løse de grundlæggende udfordringer, men der er lang vej til mål. I mange danskeres øjne er erhvervsuddannelserne stedet for sociale tabere og unge uden andre valg. Jeg kunne ikke være mere uenig.

Det image ligger langt fra virkeligheden, og det er ikke erhvervsuddannelserne værdigt. Uddannelsen til ernæringsassistent er en af de mange ekstremt vigtige uddannelser, som bliver betragtet som en skraldespandsuddannelse. Det er kun et korrekt billede, hvis skraldespanden er lavet guld. For sandheden er, at ernæringsassistenterne er guld værd for vores samfund. Selv undervisningsminister Christine Antorini har anerkendt, at ernæringsassistenter er vigtige, og det er en anerkendelse, der deles af den brede befolkning.

Det er en bunden opgave for os alle at ændre synet på erhvervsuddannelserne. Men det gøres ikke kun med fine ord. Der skal handles. De kommende generationer af ernæringsassistenter skal have gode muligheder for at gennemføre deres uddannelse. Det kræver flere praktikpladser. Derfor bør kommuner, regioner og stat i højere grad benytte sig af sociale klausuler, når de udliciterer madproduktionen til private virksomheder. Virksomhederne skal stille med de nødvendige praktikpladser til ernæringsassistenterne, så eleverne kan gennemføre deres uddannelse. Samtidig vil de private virksomheder kunne se med egne øjne, at der er værdi i at have ernæringsassistenter ansat, frem for ufaglært arbejdskraft.

Ernæringsassistenterne er en afgørende brik, der gennem forplejning af høj kvalitet sikrer sammenhæng i borgernes velfærd. Det må vi ikke glemme. Og det hele starter med uddannelsen.

Ghita Parry
/ Formand