DM i Skills – 9 medlemmer dyster i konkurrencen for ernæringsassistentelever

Kost & Ernæringsforbundet er hovedsponsor for de ni dygtige ernæringsassistentelever, som dyster ud fra temaet; Mad med omtanke og passion. Hovedgevinsten er en check på 10.000 kr.

”Det bliver hektisk, sjovt og meget spændende”, siger Ulla Rosenfeldt, som kan præsentere sig med følgende roller: regionsformand i Syddanmark, overdommer for ernæringsassistentelevernes præstationer igennem de sidste seks år og næstformand i Fagligt Udvalg, som planlægger konkurrencerne.

Konkurrencen: 3 dage - 3 udfordringer
De næste tre dage vil vores talentfulde ernæringsassistentelever konkurrere i tre udfordringer. En gennemgående tråd for bedømmelserne er madspild, økologi og bæredygtighed. Det betyder bl.a,. at skraldespandene også tjekkes for evt. madspild, som også tæller i den samlede bedømmelse:

  1. Skolemad to go: Ud fra en råvareliste skal eleverne selv sammensætte økologiske og velsmagende anretninger i form af: en varm, en kold og en snack. Målgruppen er skoleelever i 7.-10. klasse, og der skal leveres 6 portioner. Eleven skal selv lave opskrifterne, hvor eneste kriterium er, at tabasco skal indgå i en af retterne. Det eneste, de må forberede på forhånd er at sætte korn og kerner i blød. Konkurrencetid: 2,5 timer.
  2. Det grønne køkken: forbered en vegetarisk buffet til mange. Opgaven her er at lave 3 retter af 10 portioner. I den ene ret skal der indgå bagværk. De laver selv opskrifterne. Eneste regel er, at tabasco skal indgå i en af retterne. Det eneste, de må forberede på forhånd er, at sætte korn og kerner i blød. Konkurrencetid: 3 timer.
  3. Hvad byder du uventede gæster? En halv time før, at eleverne går i køkkenet, får de en liste over de råvarer til 8 portioner, som ligger i deres kurv. Opgaven er at lave mad til 8 tiltænkte venner. Konkurrencetid: 2 timer. 

Go, go, go
På lørdag kl. 15.30 kåres danmarksmesteren med hæder og en check. Kost & Ernæringsforbundet hepper på de 9 deltager og glæder sig over, at talentfulde medlemmer stiller op og stolt viser deres faglighed frem.

”Jeg ønsker jer alle et rigtig godt mesterskab. Jeres entusiasme, talent og indsats vil inspirere og tiltrække andre unge, så vi får de bedste og mest ambitiøse elever på fremtidens ernæringsuddannelse”, siger formand Ghita Parry.

Følg dem her:
På forbundets facebookside samler vi billederne fra DM i Skills - like, tag og del gerne:

 

Ernæringsassistenteleverne deltog for første gang i DM i Skills i 2011, og har deltaget lige siden. I år er det 6. gang.