Dm i Skills for ernæringsassistenter

Stor succes

Det blev til 37 vindere fra 29 forskellige fag, der alle blev hyldet i en stopfyldt arena i Gigantium. DM i Skills, eller de officielle Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser, blev en kæmpe succes og arrangørerne regner med at der i løbet af weekenden var 42.000 besøgende til mesterskaberne.

Ernæringsassistenter i konkurrence

Der var fra torsdag til lørdag 12 ernæringsassistenter i konkurrence. Om torsdagen blev der konkurreret i hvem, der kunne lave den bedste ”sunde og sanselige fisk”. Fredag blev der lavet mad, der levede op til kravet: ”Tyggevenlig mad til unge mellem 18-25”. Fra fredag til lørdag blev feltet af ernæringsassistenter reduceret fra 12 til 5, og de resterende deltagere skulle nu komponere deres bud på en vindermenu under overskriften: ”Så er der fest”. Her var det Pernille Oduncu fra Rødovre der løb af med den endelige sejr og blev dermed også 10.000 kr rigere. Præmien er i øvrigt sponsoreret af Kost & Ernæringsforbundet.

Og vinderen blev…

Pernille Oduncu er 22 år gammel og kommer fra Søborg. Hun er i gang med at uddanne sig til ernæringsassistent fra Hotel og Restaurantskolen og er til daglig elev hos Seniorcenter Møllegården. Men hvorfor faldt valget på uddannelsen som ernæringsassistent?

”Jeg føler, at ernæringsassistenterne udfører et rigtig vigtigt job, og det er meget vigtige målgrupper vi beskæftiger os med”, fortæller Pernille Oduncu.

Hun drømmer senere om at uddanne sig videre indenfor den kostfaglige verden, til klinisk diætist:

”Jeg vil læse videre til klinisk diætist, når jeg er færdig med uddannelsen som ernæringsassistent. Jeg syntes kombinationen af det meget praktiske fra ernæringsassistentuddannelsen og det mere teoretiske fra uddannelsen som klinisk diætist, giver mig et rigtig godt fundament”, siger Pernille.

Om selve konkurrencen fortalte Pernille at det var en rigtig god oplevelse men også hård oplevelse at være i konkurrence over så lang tid med sig fag:

”Det har været vildt spændende og rigtig hårdt. Men fedt at blive udfordret lidt”, udtaler en glad vinder.

Hun har ikke endnu lagt nogen planer for hvordan de 10.000 kroner skal bruges, men fortæller dog at:

”De skal helt sikkert bruges fornuftigt”, slutter Pernille af med et smil på læben.

Herunder kan du se Pernille præsentere sin ret til fredagens konkurrence (Videoen er lavet af: Hotel- og Restaurantskolen)

Billeder