Dyr medicin må ikke betyde nedskæringer

- Med brevet håber vi, at aftalen om regionernes økonomi, som er ved at blive forhandlet på plads lige nu, kommer til at indeholde en holdbar løsning på de stigende medicinudgifter. Vi er helt enige med regeringen i, at sundhedsområdet skal have et løft. Vi er helt enige i, at borgerne skal have lige adgang til den bedst behandling og medicin. Vi er også helt enige med regionerne i visionerne om ’Borgernes sundhedsvæsen’. Men vi er stærkt bekymrede for, at det kommer til at betyde, at de ansatte på landets sygehuse endnu en gang må holde for og betale regningen. Der må og skal følge penge med til at finansiere de stigende udgifter til medicin, siger formand for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry, om baggrunden for og formålet med brevet.

Også brev fra alle medarbejdere

Det er ikke kun de faglige organisationer, der er gået sammen om at henvende sig direkte til regeringen. Den 17. august 2015 sendte næstformændene (medarbejderrepræsentanter, red.) i de fem regioners hovedMED-udvalg et brev til både regeringen og alle Folketingets partier.

- Sundhedspersonalet kan ikke bare løbe stærkere. Allerede nu er hospitalsafdelingerne meget pressede, hvilket talrige påbud fra Arbejdstilsynet viser, hedder det blandt andet i brevet.  

Bag dagens brev står det såkaldte ’Sygehussamarbejdet’. Det består af Kost & Ernæringsforbundet og de øvrige 10 organisationer i Sundhedskartellet, FOA, HK/Kommunal, Yngre Læger samt Foreningen af Speciallæger.

Du kan læse hele brevet til finansminister Claus Hjort, sundheds- og ældreminister Sophie Løhde samt formand for Danske Regioner, Bent Hansen, her.

Du kan læse hele brevet fra regionernes medarbejdere til regeringen og Folketingets partier her.