Elevguide

Så læs med her. Vi har samlet en række links og informationer til dig.

Som uddannet ernæringsassistent eller ernæringshjælper, får du en uddannelse, der giver adgang til et afvekslende arbejde og en lang række af spændende jobs. Du kan også vælge at læse videre til fx ernæringsteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. Mulighederne er mange, og uddannelserne giver dig gode rammer for selv at præge din fremtid og dit arbejdsliv.

Ermæringshjælper

Ernæringshjælper er en erhvervsuddannelse, hvor du modtager løn. Forløbet er første trin i uddannelsen til ernæringsassistent.
Det tager halvandet år at blive ernæringshjælper inklusiv grundforløbet i ’Mad til mennesker’. Der veksles mellem praktik og 30 ugers skoleophold, som afsluttes med en prøve og et uddannelsesbevis. Uddannelsen er praksisnær med grundlæggende kompetencer inden for ernæring, hygiejne, egenkontrol, metodik og kulinarisk kvalitet. Læs mere her

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent er en erhvervsuddannelse hvor du modtager løn. Forløbet er andet trin, efter første trin som ernæringshjælper. Det tager tre år at blive ernæringsassistent inklusiv grundforløbet i ’Mad til mennesker’. Der veksles mellem praktik og 50 ugers skoleophold, som afsluttes med en svendeprøve og et uddannelsesbevis.

Uddannelsen er praksisnær med grundlæggende kompetencer inden for ernæring, hygiejne, egenkontrol, metodik og kulinarisk kvalitet. Læs mere her.

Hvad skal du gøre?

1. Kontakt en uddannelsesinstitution, der udbyder uddannelserne. Du finder en liste her.

2. Tal med en studievejleder, som kan fortælle dig, hvornår grundforløbet starter og om du skal gennemføre hele grundforløbet. 

3. Når du har gennemført grundforløbet skal du selv finde dig en praktikplads. Tal igen med studievejlederen, som kan guide dig og hjælpe dig.

4. Du har også mulighed for at starte på en praktikplads i stedet for grundforløbet på skolen. Læs mere her.

Mere information

På mere information om uddannelserne på www.ernærings-assistent.dk