Elevguide

Så læs med her. Vi har samlet en række links og informationer til dig.

Som uddannet ernæringsassistent, får du en uddannelse, der giver adgang til et afvekslende arbejde og en lang række af spændende jobs. Du kan også vælge at læse videre til fx ernæringsteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. Mulighederne er mange, og uddannelserne giver dig gode rammer for selv at præge din fremtid og dit arbejdsliv.

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent er en erhvervsuddannelse hvor du modtager løn. Uddannelsen varer fra 3 år og 5 måneder til 4 år og 2 måneder, inklusiv grunforløbet. Der veksles mellem praktik og skoleophold, som afsluttes med en svendeprøve og et uddannelsesbevis.

Uddannelsen er praksisnær med grundlæggende kompetencer inden for ernæring, hygiejne, egenkontrol, metodik og kulinarisk kvalitet. Læs mere her.

Hvad skal du gøre?

1. Kontakt en uddannelsesinstitution, der udbyder uddannelserne. Du finder en liste her.

2. Tal med en studievejleder, som kan fortælle dig, hvornår grundforløbet starter og om du skal gennemføre hele grundforløbet. 

3. Når du har gennemført grundforløbet skal du selv finde dig en praktikplads. Tal igen med studievejlederen, som kan guide dig og hjælpe dig.

4. Du har også mulighed for at starte på en praktikplads i stedet for grundforløbet på skolen. Læs mere her.

Mere information

På mere information om uddannelserne på www.ernærings-assistent.dk