Ernæring i behandling af senfølger hos kræftoverlevende

Som en af de første kliniske diætister i Danmark er Mette Borre ansat som en integreret del af behandlingen af senfølger hos kræftoverlevende. Som diætist spiller hun en vigtig rolle i det tværfaglige set-up på Klinik for Senfølger til Kræft i Bækkenbundsorganerne i Aarhus, som udfører et stykke pionerarbejde på et ellers overset område. Siden medio 2018 har Mette Borre set mere end 105 patienter i Klinik For Senfølger til Kræft i Bækkenbundsorganerne. 

Endelig er den lange udmattende kræftbehandling afsluttet, og Hr. Jensen er sendt hjem med beskeden ”nu er du rask”. Men for rigtigt mange kræftoverlevere er det desværre ikke enden på udfordringerne. De oplever senfølger, som kan gå alvorligt ud over livskvaliteten, hvis de ikke får behandling.

Heldigvis har det ellers oversete område fået tiltrængt opmærksomhed med oprettelsen af Klinik for Senfølger til Kræft i Bækkenbundsorganerne på Aarhus Universitetshospital. Her er klinisk diætist Mette Borre nu ansat som en fast del af behandlingspakken på medicinsk afdeling, hvor hun arbejder systematisk med diætbehandling af patienter, som har overlevet fx tyktarms-, endetarms-, ovarie- eller prostatakræft. Inden længe starter protokolleret behandlingsforsøg med ernæring vs medicin.

Du kan se fem korte videoer, ved at følge dette link, hvor du kan høre klinisk diætist Mette Borre fortælle om, hvordan kosten kan sammensættes, så man bedst muligt mindsker gener fra mave-/tarmsystemet

Læs mere om Bedre Viden om Senfølger her.