Ernæringsassistenter klar til konkurrence

Danmarksmesteren

I den kommende uge deltager 302 erhvervsskoleelever i Danmarksmesterskaberne i håndværk. Eleverne konkurrerer om at blive den dygtigste på sit felt. Eleverne er nået frem til finalen efter at have deltaget i lokale og regionale konkurrencer på landets erhvervsskoler.

Brug for mange kompetencer

Ernæringsassistentfaget er et af de 32 konkurrencefag, der deltager i mesterskaberne.
TV Øst bragte i går en udsendelse om ernæringsassistentelev Tanja Bjerg. Tanja Bjerg er i praktik i Næstved Madservice og elev på CELF, der uddanner ernæringsassistenter i Region Sjælland.

Udsendelsen skildrer uddannelsen og jobbet som ernæringsassistent. Der lægges vægt på at vise den brede vifte af færdigheder, som ernæringsassistenten skal mestre: det gode håndværk, viden om sensorik, anretning af maden, viden om teknologi, og ikke mindst viden om ernæring.

Tanja Bjerg brænder for at bruge sin viden om ernæring og målrette maden til den enkelte borger. Men også for at tilpasse mad til borgere med særlige behov f.eks. for tygge-synkevenlig mad, glutenfri kost eller andet.

Stolt af faget

Tanja Bjerg er begejstret for sit arbejde og tydeligt stolt af sit fag. Udsendelsen bliver dermed en fin optakt til danmarksmesterskaber den 8.-10. januar, hvor ti ernæringsassistenter vil dyste om titlen som Danmarks bedste. De skal demonstrere deres færdigheder ved at tilberede mad til et dommerpanel, men også for øjnene af de mange gæster, der forventes at besøge mesterskaberne.

Der er tradition for, at rigtigt mange skoleelever fra folkeskolens ældste klasser, de elever, der står overfor at skulle vælge uddannelse, besøger mesterskaberne eventuelt sammen med deres lærere og forældrene. Skills 2015 opfylder dermed også et andet mål, nemlig at trække nye elever til erhvervsuddannelserne.

Flere skal have en erhvervsuddannelse

Med erhvervsskolereformen, der blev gennemført i starten af 2014 var et af målene at øge antallet af elever på erhvervsuddannelserne fra 19 procent i dag til 30 procent af en ungdomsårgang.

Besøg Skills og bak op om erhvervsuddannelserne. Der er gratis adgang.

Kilde