Ernæringshjælper

Det tager 1 år at blive ernæringshjælper eksklusiv grundforløbet.  Der veksles mellem praktik og 10 ugers skoleophold, som afsluttes med en prøve og et uddannelsesbevis.

Uddannelsen er praksisnær med grundlæggende kompetencer inden for ernæring, bæredygtighed, hygiejne, egenkontrol, tilberedningsmetoder og kulinarisk kvalitet.

Hvad kan en ernæringshjælper?

  • Anvende råvarer og tilberedningsmetoder til at forberede og tilberede velsmagende hverdagsmad til alle aldersgrupper

  • Planlægge og foretage varemodtagelse, madfremstilling, udportionering, opbevaring og distribution samt kontrollere fødevaresikkerheden

  • Anvende materialer, værktøj og udstyr til forarbejdning af råvarer.

  • Anvende viden om sundhed, ernæring, fødevarer og mad i forbindelse med måltidsplanlægning, kalkulation, indkøb og kvalitetsvurdering

  • Anrette og servere maden indbydende og udføre værtsskab

  • Er service- og brugerorienteret og kan arbejde i teams.

  • Kan arbejde med bæredygtighed og kulinarisk kvalitet.

    Løn under uddannelse

    Ernæringshjælpereleven får løn under uddannelsen, hvis der er indgået en uddannelsesaftale med arbejdsgiveren. Hvis der ikke er en aftale om løn under grundforløbet, kan der muligvis udbetales SU.