Ernæringsintervention

Prioritering

fokus på sufficient kost- og væskeindtag, hvilket også vil stoppe utilsigtet vægttab.

Ernæringsanbefaling

energi- og proteinrig kost, samt 1500 ml væske dagligt.

Ernæringsundervisning

Indhold: Formål med at øge energi- og proteinindtagelse og sufficient væskeindtagelse, ernæringens betydning for sundhed og sygdom, muligheder for at opnå sufficient energi-, protein- og væskeindtagelse ved hjælp af flere og mere energitætte måltider.

Anbefalede ændringer: Drikke 3 glas sødmælk og 3 glas vand dagligt, få leveret varm mad fra Madservice, berige med fedtstof (smør på brødet, mayonnaise og remoulade som pynt), supplere med 2-3 mellemmåltider dagligt.

Færdigheder: varme retter fra madservice i mikrooven.

Ernæringsvejledning

Health-belief-modellen: Jens-Ole kan mærke at hans almen tilstand er svækket, og han tror, at han vil få det bedre ved at indtage sufficient ernæring. Han tror også,at det er muligt at ændre sine vaner, han har bare ikke haft fokus på at spise, efter at han har mistet sin hustru.

Strategi: Hjælp til løsninger på problemet med at få lavet mad, social støtte ved hjælp af aktiviteter på ældrecenter.

Målsætning

Jens Ole skal opnå sufficient kost- og væskeindtag vha. at følger aftaler. Første delmål er at stoppe vægttab.

Koordinering af ernæringsbehandling

Kontakt til Madservice mhp. opstart af levering af energi- og proteinrige varme retter. Kontakt til søn mhp. vejledning i hvilke fødevarer der er bedst at købe, herunder små, energi- og proteinrige mellemmåltider.