Log ind og få medlemsfordele

Ernæringsteknolog

Uddannelsen ligger i naturlig forlængelse af uddannelsen som ernæringsassistent og vil i løbet af to år kvalificere ernæringsassistenterne til lederjob i små og mellemstore virksomheder eller til mellemleder i større køkkener.

Ernæringsteknologen har styr på økonomien i køkkenerne og spiller en vigtig rolle når folkesundheden skal forbedres og mad- og måltidsområdet skal kvalitetsudvikles. Uddannelsen retter sig til dem, der kunne tænke sig at arbejde med ledelse af køkkener, mennesker og måltider.

Uddannelsen har fire hovedområder:

  1. Mad- og måltidsproduktion
  2. Fødevaresikkerhed og kvalitets- og miljøstyring
  3. Ernæring og sundhed
  4. Ledelse, administration og økonomi

Arbejdsopgaver i mindre køkkener kan være:

•        ledelse
•        administration
•        produktionsplanlægning
•        hygiejnestyring/egenkontrol
•        fremstilling af måltider af høj kulinarisk kvalitet

Arbejdsopgaver i større produktionskøkkener sker typisk i et samarbejde med en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Her er det ofte ernæringsteknologen, der arbejder som produktionsleder.

Hvem kan blive ernæringsteknolog?

Der er ingen adgangskrav for:

  1. Ernæringsassistenter
  2. Mejerister, procesoperatører, bager konditor, gastronom, detailslagter og industrislagter med speciale

Adgangskrav for alle andre:

  1. Engelsk og kemi på gymnasiets C-niveau

ECTS-point

Der skal 120 ECTS-points på uddannelsen

SU

Du kan søge SU på uddannelsen