Uddannelsen ligger i naturlig forlængelse af uddannelsen som ernæringsassistent og vil i løbet af to år kvalificere ernæringsassistenterne til lederjob i små og mellemstore virksomheder eller til mellemleder i større køkkener.
Ernæringsteknologen har styr på økonomien i køkkenerne og spiller en vigtig rolle når folkesundheden skal forbedres og mad- og måltidsområdet skal kvalitetsudvikles. Uddannelsen retter sig til dem, der kunne tænke sig at arbejde med ledelse af køkkener, mennesker og måltider.
Uddannelsen har fire hovedområder:
- Mad- og måltidsproduktion
- Fødevaresikkerhed og kvalitets- og miljøstyring
- Ernæring og sundhed
- Ledelse, administration og økonomi
Arbejdsopgaver i mindre køkkener kan være:
• ledelse
• administration
• produktionsplanlægning
• hygiejnestyring/egenkontrol
• fremstilling af måltider af høj kulinarisk kvalitet
Arbejdsopgaver i større produktionskøkkener sker typisk i et samarbejde med en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Her er det ofte ernæringsteknologen, der arbejder som produktionsleder.
Hvem kan blive ernæringsteknolog?
Der er ingen adgangskrav for:
- Ernæringsassistenter
- Mejerister, procesoperatører, bager konditor, gastronom, detailslagter og industrislagter med speciale
Adgangskrav for alle andre:
- Engelsk og kemi på gymnasiets C-niveau
ECTS-point
Der skal 120 ECTS-points på uddannelsen
SU
Du kan søge SU på uddannelsen