Ernæringsudredning

KOST- OG ERNÆRINGSRELATERET ANAMNESE:
Indtag af fødevarer og næringsstoffer: borgeren indtager ca. 50 % af sin vanlige kost, og opnår ca. 50 % af energibehov og 30 % af proteinbehov.

Væskeindtag: Der indtages ca. 500 ml væske (1 kop kaffe, 1 glas letmælk, 1 glas vand).

Måltidsmønster: Der spises 3 små måltider dagligt (primært brød med ost eller pålæg, ingen fedtstof).
Fødevare- og næringsstofadministration: borgeren tager ikke særlige hensyn, men spiser det der er nemt. Spiser oftest alene.
Viden/ overbevisning/ indstilling: mad er for at overleve, ikke interesse for det eller særlige præferencer.
Faktorer der påvirker adgang til fødevarer: borgerens børn handler for ham, der er for langt til selv at gå.
Fysisk aktivitet og funktionsevne: kan selv spise, men ikke selv lave mad og glemmer indimellem at spise.

ANTROPOMETRISKE MÅLINGER

Vægt: 69 kg. Højde: 170 cm. BMI: 23,9. Sædvanlig vægt: ca. 75 kg. Vægttab: 6 kg/ 8 % på 3 måneder.

BIOKEMISKE DATA: ikke tilgængelig

ERNÆRINGSFOKUSEREDE FYSISKE FUND

Ekstremiteter, muskler og knogler: tøj sidder mere løst, tab af muskelmasse og fedtmasse.

Fordøjelsessystemet: nedsat appetit.

KLIENTANAMNESE

Personlige informationer: Mand, 79 år. Familieforhold: Enkemand, 2 børn, 3 børnebørn, bor i nærheden, hjælper med at handle en gang om ugen. Mobilitet: sværere at komme omkring.
Sygdomshistorie: behandles for hypertension, slidgigt, svagtseende.
Social anamnese: pensionist, bor alene i ældrebolig, mistet sin hustru for 3 måneder siden.

REFERENCEVÆRDIER
https://kosthåndbogen.dk
http://altomkost.dk/deofficielleanbefalingertilensundlivsstil/personer-med-saerlige-behov/65/
https://www.sst.dk/publ/mer/2002/Ernaering_og_aldring2002.pdf