Europæisk arbejdsmiljøuge: Sikre og sunde arbejdspladser for alle

Formålet med arbejdsmiljøugen er at sætte fokus på de europæiske arbejdspladsers mål om ’sikre og sunde arbejdspladser’ og 'et bæredygtigt arbejdsliv. På europæisk plan er er temaet i år den ældre del af arbejdsstyrken, og de udfordringer og fordele der er i, at de 55-64 årige i 2030 vil udgøre mere end 30 procent af arbejdsstyrken.

Styrk det psykiske arbejdsmiljø

Herhjemme har Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner i anledning af arbejdsmiljøugen udgivet en række artikler med viden om det psykiske arbejdsmiljø. Formålet er at inspirere til debat og styrke et arbejdsmiljøet i en tid, hvor forandringer er det mest stabile.

Få noget godt ud af forandringer

I artiklerne kan man læse, hvordan forandringer påvirker trivslen, men også hvordan de håndteres, så de opleves mindre belastende og ligefrem kan forvandles til ’en verden af muligheder’, der giver ny energi.

Andre artikler i serien sætter fokus på ledernes afgørende rolle i at skabe en kultur med trivsel og åbenhed. Hvad det betyder for stressniveauet og muligheden for at afværge sammenbrud og sygemeldinger og i stedet skabe kvalitet i arbejdslivet via bæredygtige arbejdsrytmer.

Her er artiklerne:

Hent hjælp i SPARK

Husk også, at der fortsat er hjælp at hente hos SPARK’s konsulenter, der er parate til at sparre med de lokale MEDudvalg om, hvordan det psykiske arbejdsmiljø kan forbedres på de kommunale arbejdspladser. Der åbnes igen for ansøgninger om konsulenthjælp fra den 15. november.

Se hvad I kan få hjælp til, og hvordan I søger

Gør noget sammen

Set i lyset af at 35.000 danskere aktuelt er sygemeldt med stress, er der god brug for en indsats. BrancheArbejdsmiljøRådene har derfor netop genudgivet ti pjecer ’Vi forebygger stress sammen’, med en række værktøjer som arbejdspladsen kan bruge til at modarbejde stress.

Pjecerne er her