Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/09/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/09/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 18/09/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2019
Tina Juul Rasmussen [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 18/09/2019 Ledere får også stress

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Få hjælp til at forhandle løn

  • Marie Preisler [ t e k s t ] │ Sif Meincke [ f o t o ]

At få styr på lønnen som offentligt ansat kan være totalt uoverskueligt, og en korrekt lønindplacering kræver hjælp fra sit fagforbund. Den erfaring har Susanne Stilling gjort i forbindelse med, at hun for nylig blev ansat som adjunktvikar på Professionshøjskolen Metropol.

− Det offentlige lønsystem er et stift system med en jungle af løntrin og tillæg, og fordi jeg har en lidt særlig uddannelsesbaggrund, er jeg åbenbart rigtig svær at indplacere. Derfor bad jeg om hjælp i Kost & Ernæringsforbundet, og det har virkelig sparet mig for meget tid og givet et bedre resultat, end jeg ellers ville have opnået, siger hun.

Lønindplacering tog halvandet år

Susanne Stilling blev færdiguddannet bachelor i Global Nutrition and Health for fire år siden. Inden da har hun haft en lang karriere som leder i detailhandlen, og hun har desuden taget en MSc i London i Global Health and Development. Derefter tog hun et job som sundhedsfaglig konsulent i Grønlands Selvstyre, og dér stiftede hun for første gang bekendtskab med det offentlige lønsystem.

− Min komplekse uddannelsesbaggrund og lange joberfaring berettigede mig til en højere løn end en nyuddannet kandidat, men det tog halvandet år at forhandle om den rigtige lønindplacering. Jeg havde ikke en fagforening i ryggen, og det tog enormt meget tid og lykkedes først, efter at jeg havde sagt jobbet op i Grønland, siger hun.

Få hjælp til forhandlingen

Da Susanne Stilling fik tilbudt sit aktuelle job som underviser på den internationale bachelorlinje på Professionshøjskolen Metropol, var hun derfor ikke i tvivl om, at hun havde brug for faglig assistance for at få en korrekt lønindplacering. Hun meldte sig ind i Kost & Ernæringsforbundet, der siden overtog dialogen med den nye arbejdsgiver.

− Jeg frygtede, at det ville blive meget besværligt igen, men Kost & Ernæringsforbundet har kørt sagen helt og holdent og har haft al dialog om lønnen med min arbejdsgiver, hvilket har været en stor lettelse. Det er ikke rart som ny medarbejder at forhandle selv med sin kommende arbejdsgiver og i et offentligt system, man ikke kender ret godt.

Forhandlingerne er endt med en aftale, som rykker rundt på nogle tillæg, så det på sigt giver Susanne Stilling en bedre løn, end hun ellers havde opnået:

− Resultatet er klart bedre end det, jeg ellers havde opnået. Derfor vil jeg helt sikkert anbefale andre, der står overfor sådan en lønforhandling, at kontakte forbundet, der kender overenskomsten og kan argumentere for, at det er her, du hører til lønmæssigt med den uddannelse, du har.

 

GUIDE

TIL DIN OVERENSKOMST

Når du ansættes i et nyt job, er det en god ide at kontakte Kost & Ernæringsforbundet, så vi kan hjælpe dig med at

• finde den overenskomst, der hører til din uddannelseskategori
• indgå i en dialog om dine kvalifikationer, og hvad der er realistisk at få tillæg for.

Overenskomst

Hvis du (som Susanne Stilling, side 14) ansættes som underviser på en professionshøjskole, kan du ikke finde din overenskomst på kost.dk.  Her ligger kun de overenskomster, som mange medlemmer er ansat under.

Hvis du hører til de medlemmer, der ansættes på ’smalle’ overenskomster, opfordres du til at henvende dig i forbundet, så vi i fællesskab kan sørge for, at du ansættes efter den rigtige overenskomst, får den rette løn og ordnede ansættelsesforhold.

Kvalifikationer

Mange har erfaringer med sig fra tidligere job, erfaringer, der ikke automatisk udløser mere i løn, men som måske – igennem en forhandling – kan betyde, at du kan få mere i løn. Sørg derfor for at have dokumentation for dine kvalifikationer.

Tillæg

Ansættes du i et nyt job i det offentlige,  er det et krav, at arbejdsgiveren indgår i en forhandling om løntillæg for kvalifikationer og funktioner. En forhandling resulterer ikke altid i, at du får mere end grundlønnen, men det er værd at prøve.

Kontakt:

Kost & Ernæringsforbundet
post@kost.dk
Forhandlingsafdelingen
31 63 66 00