Kontakt

Mad- og måltidskonsulentKaren Leth

T: 3163 6606
E: kdl@kost.dk

Fælleskampagne - Børnemadsvalg 2012

Derfor kæmper Kost & Ernæringsforbundet sammen med andre organisationer på området for at udbrede madordningen til flere daginstitutioner.

Forældrenes valg

I 2012 skal forældrene i de fleste daginstitutioner i Danmark beslutte, om der skal være en madordning til børnene. En madordning, hvor der bliver lavet mad i institutionen, hvor børnene er med til at lave mad og hvor børnene får at vide, hvor mælken, gulerodden og frikadellen kommer fra.

Kampagne

Kost & Ernæringsforbundet er gået sammen med en række andre organisationer:

  • Forældrenes Landsforening (FOLA)
  • FOA
  • BUPL
  • Københavns Madhus

Sammen forsøger de at råbe kommunerne op igennem KL med kampagnen Børnemadsvalg 2012.

Mad til børn er også samfundets ansvar

Organisationerne mener, at samfundet har et stort medansvar for børns sundhed.
Og igennem en sund madordning i daginstitutionen kan samfundet være med til at skærme børnene mod livsstilssygdomme som fedme og sukkersyge.

Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse skriver organisationerne bag Børnemadsvalg 2012:
- Vi oplever, at børnene er begejstrede for at få serveret ny og spændende mad, at de nyder at spise maden i fællesskab, at de tør smage nye ting, fordi sidekammeraten også gør det.
Derfor ligger det os meget på sinde, at vi får udbredt de gode ideer og gode madoplevelser, at vi får delt den eksisterende viden og erfaring fra institutionerne og at vi tilbyder børnene spændende, nærende, velsmagende og inspirerende mad integreret i et pædagogisk fællesskab, står der i pressemeddelelsen.

Børnetopmøde i Aalborg

Organisationerne bag Børnemadsvalg 2012 forsøger at påvirke KL den 2. og 3. februar 2012, hvor KL afholder Børnetopmøde i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Folder om børnemad

Kampagnen Børnemadsvalg 2012 deler en folder om fordelene ved en madordning i daginstitutioner ud ved KLs Børnetopmøde.