Fagbevægelsen siger nej til sexisme

Kære alle,

Jeg er nok ikke den eneste, der har fulgt medierne de sidste uger og måneder. Historier om krænkelser har stået i kø. Et problem vi godt har vidst eksisterede, men jeg tror ikke mange kendte til problemets egentlige omfang. Jeg gjorde ikke og jeg er rystet.

Vi skal bruge efterårets debat til at kæmpe endnu hårdere for et godt arbejdsmiljø for vores medlemmer.

- Det skal være slut med at se den anden vej, når der sker krænkelser på jobbet eller i fritiden.

- Det skal være slut med at grine lidt overbærende, hvis en kollega rammes af upassende bemærkninger.

- Det skal være slut med at offeret ikke tør stå frem af frygt for ledelsens, kollegaers eller omgivelsernes reaktioner.

For det er krænkerne, der har et problem. Ikke dem det går ud over!

Derfor er vi i Fagbevægelsens Hovedorganisation gået sammen om dette åbne brev. Læs brevet Nej til sexisme Vi vil have arbejdsgiverne til at tage et større ansvar for, at krænkelserne effektivt bekæmpes. Det er tid til et endeligt opgør med sexisme. Og det er tid til at skabe en kultur, hvor alle ansatte behandles med respekt og værdighed.

Lad os sammen skabe den kulturændring, som er nødvendig.

I Kost og Ernæringsforbundet iværksætter vi en række initiativer målrettet tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter. Og vi har netop iværksat en intern undersøgelse blandt medlemmerne. Vi vil kende omfanget af krænkelser og sexisme blandt ernæringsprofessionelle. Så er du en af de mange, der modtager spørgeskemaet herom, så svar. Det er anonymt, det er vigtigt, det er derfor, vi spørger.

Og HUSK: du kan altid henvende dig til os om krænkende forhold. Også din formand kan du kontakte, hvis du har noget på hjertet og brug for et fortroligt rum. Jeg vil lytte til dig.

Kærlig hilsen Ghita