Læs hele fagbladet
Pris til autismeprojekt
Britta Schønemann Hansen fik Kost & Ernæringsforbundets Bachelorpris på 10.000 kr. for sit afgangsprojekt om diætbehandling af autister. Pengene vil hun bruge til at starte selvstændig rådgivningsvirksomhed.
Stillinger forsvinder ud i det blå
Patienter overføres fra det ene hospital til det andet. Det betyder nedlæggelse af kostfaglige stillinger i det køkken, der skal lave mad til færre. Men ikke automatisk flere stillinger i det køkken, der skal lave mad til flere. Tilsyneladende forsvinder mange kostfaglige stillinger ud i det blå ved disse manøvrer.
Snydt for en elevplads
Kost & Ernæringsforbundet forhandlede 75.000 kr. hjem til Monica Vestergård Jensen, der blev fyret fra det, hun troede var en elevplads på Ringe Kostskole.
Pakkemetode forringer kødets kvalitet
Når kød pakkes i beskyttende atmosfære kan det blive både tørt og sejt, og det kan se gennemstegt ud uden at være det, viser ny forskning.