Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

Køkkenliv 1/2011

Læs hele fagbladet

 

Vi får ikke noget, hvis ikke vi åbner munden

På en lille arbejdsplads som en efterskole har kost- og ernæringsfaglige typisk ikke en tillidsrepræsentant til at forhandle løn. Det gælder også Jette Kærvang, som har kæmpet for sin løn alene, men med god støtte fra sin fagforening.

Nye anbefalinger, nye udfordringer for ældremaden

I 2009 kom der nye anbefalinger for institutionskosten. Og de er en udfordring for dem, der har ansvaret for mad til ældre, mener Pernille Hansted fra kostsekretariatet i Københavns Kommune. For budskabet er klart: langt flere end hidtil skal have ’kost til småtspisende’. Målet er at komme underernæring blandt ældre til livs.

Prisloft udfordrer anbefalingerne

Regeringen har sat prisloft over ældremaden. Og det er op til kommunerne, hvad køkkenerne skal levere til prisen. Men maden skal have ’den rette næringsværdi’, siger socialministeren.

Passion på bloggen

Danske madblogs på internettet vokser med stor hast, og madbloggerne mødtes til deres første officielle konference i efteråret. En konference, som blandt andre Marie Sainabou Jeng stod bag. Men hvem er madbloggerne og hvem blogger de for? Eliten, kostfaglige eller hvem som helst?

Kostfaglige holder skansen

Mange forældrebestyrelser har takket nej til kommunal mad. Men i institutioner med kost- og ernæringsfaglige i køkkenet skal der fortsat laves mad. Det viser en ny undersøgelse fra Kost & Ernæringsforbundet.

Vi blander os på den gode måde

Kosten har betydning for psykisk sygdom. Det viser forskning og erfaring. Kost- og ernæringsfaglige medarbejdere på bostedet Sønderparken gør derfor en stor indsats for, at få beboerne til at træffe sunde valg. Vejen kan dog være lang. Og den skal trædes med respekt.