Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Køkkenliv 4/2011

Læs hele fagbladet

 

Høj standard i vinderopgave

Der var lovord fra alle sider til Lotte Køhler, der vandt Kost & Ernæringsforbundets bachelorpris for sin opgave om vejen til bedre sundhed for udviklingshæmmede. Det er anden gang, prisen uddeles.

Krav på bedre ernæring

Ansvaret for udviklingshæmmedes sundhed flyder, og der mangler kostfaglig ekspertise på bostederne, konkluderer Lotte Køhler i sin prisvindende bacheloropgave. Sundhedsprofessor Bente Klarlund Pedersen opfordrer kommunerne til at sikre viden om ernæring hos personalet.

Lettere hjælp til underernærede ældre

Der er ros fra alle sider til et nyt redskab, der gør det let at opdage og behandle underernærede ældre. At løfte indsatsen for de småtspisende kan endda spare samfundet for milliarder, men kræver, at kommunerne styrer sparekniven og ikke overlader maden til ikke-kostfagligt personale.

Mellemmåltider lokker mere i maven

Der kræses allermest om maden til de småtspisende ældre hos Københavns Madservice – og den er også sjovest at lave. Men man skal kende sine brugere – nogle spiser ikke søde sager, men vil gerne have salte mellemmåltider, er erfaringen fra projekt ’God mad – godt liv’.

Et ansigt på maden

Ernæringsassistent Annette Olsen besøger ældre, som får mad fra Guldborgsund Madservice, i deres hjem, taler om maden og mulighederne og har et vågent øje på de ældres trivsel og ernæringstilstand.

Fyret da hun nægtede at arbejde i fritiden

Nastasja Mottlau, professionsbachelor i ernæring og sundhed, blev fyret efter uoverensstemmelser med sin chef. ’Selvforskyldt ledighed’ og derfor karantæne, sagde A-kassen. Men Nastasja fik sine dagpenge, da Kost & Ernæringsforbundet kom ind i sagen.