Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Køkkenliv 6/2010

Læs hele fagbladet

 

Køkkenet er åbent for børnene

Resenbro Børnehave i Silkeborg adskiller sig fra andre på ét punkt: Ernæringsassistenten i køkkenet er fra Thailand og kom hertil på motorcykel. I øvrigt laver hun pæredansk mad til børnene.

En stærk profession

Løn, fag og arbejdsmarked er gjort til aktuelle indsatsområder for Kost & Ernæringsforbundet.

Fra ung til ung, fra mund til mund

Jo flere medlemmer, jo stærkere et forbund, sagde formanden i sin beretning. Køkkenliv spurgte derfor fire kongresdelegerede, hvordan forbundet får flere medlemmer?

Faget under huden

Anerkendelse. Synlighed og høje ambitioner viste sig at være nogle af de vigtigste mål for de delegerede, der dagen efter kongressen kastede sig ud i en både munter og seriøs debat om faget.

Bolte og møtrikker tæller mere end mad og omsorg

Susanne er ernæringsassistent, hendes mand Peter er mekaniker. De har dermed en uddannelse af samme længde og på samme niveau. Men de har ikke samme løn. Susanne tjener 140 kr. i timen – det samme, som Peter tjente for ti år siden.

Løn til køn

Et af resultaterne af strejken i foråret 2008 var nedsættelse af en lønkommission. Lønkommissionen skulle kortlægge lønforskellen mellem mænd og kvinder. Rapporten kom sidst i maj. Og ved den lejlighed slog formanden for Lønkommissionen, Michael Christiansen, fast, at der er ligeløn i Danmark i forhold til loven om ligeløn. Det betyder, at en mand og en kvinde i samme fag, med samme ud dannelse og samme anciennitet får det samme i løn, men …